ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναπ. ΚΕ: Τα επιχειρήματα ΠτΔ βρίσκουν απήχηση διεθνώς

Νέα συνάντηση για το Κυπριακό θα έχουν σήμερα Αναστασιάδης - Ακιντζί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέα συνάντηση έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο του νέου γύρου εντατικοποιημένων συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού.
Η συνάντηση που γίνεται υπό το φως των όσων οι δυο ηγέτες έχουν συζητησει με την Βικτώρια Νούλαντ, έχει καθοριστεί για τις δεκα το πρωί.

Στην χθεσινή συνάντηση - όπως ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης - συζητήθηκαν τα θέματα της αποτελεσματικής συμμετοχής στη διακυβέρνηση, ο τρόπος λήψεως αποφάσεων και η ενδεχόμενη ανάγκη τροποποιήσεων, μελλοντικά, του Συντάγματος.

«Μια ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να έχει ξένα στρατεύματα»

Τα επιχειρήματα του προέδρου της Δημοκρατίας για κατάργηση των εγγυήσεων είναι τόσο ισχυρά που βρίσκουν απήχηση διεθνώς επισήμανε στο Τρίτο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος επισήμανε ότι κανείς απο τους συνομιλητές του προέδρου Αναστασιάδη δεν μπορεί να δει μια ευρωπαική χωρα να εχει ξενα στρατευματα στο εδαφος της.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη της υφυπουργού εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι η Βικτώρια Νούλαντ αντιμετωπίζει θετικά την κυπριακής ιδιοκτησίας προσπάθεια για λύση του κυπριακού.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην εκπομπή "Χας-Τακ ΡΙΚ" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε οτι θα επισκεφθούν την Κύπρο κι άλλοι Υπουργοί Εξωτερικών από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ανάμεσά τους και από τη Γαλλία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση