ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καδής: Η ΠΟΕΔ μπλοκάρει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Η πόρτα του Υπουργείου Παιδείας είναι ανοικτή τονίζει ο Υπουργός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανοικτή παραμένει η πόρτα του Υπουργείο Παιδείας για την ΠΟΕΔ, δήλωσε σε απάντηση του ο Υπουργός Παιδείς και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής προέβη σήμερα το πρωί σε δηλώσεις στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ σχετικά με τις προειδοποιήσεις της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) για λήψη απεργιακών μέτρων αν δεν εκπληρωθούν τα αιτήματά τους.

Ο κ. Καδής είπε ότι «κάνει πραγματικά εντύπωση με όση ευκολία και πόση άνεση προκαλούμε, σε μια στιγμή που λειτουργούν τα σχολεία μας ομαλά, αυτή την αναστάτωση στους γονείς, στους μαθητές, στα σχολεία μας, γενικότερα. Αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι έρχεται η ίδια η ΠΟΕΔ, η οποία θα έλεγε κανείς ότι θα ήταν πρωταγωνιστής, προστάτης στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, όχι μόνο να μην συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και να την μπλοκάρει. Να μπλοκάρει, δηλαδή, την προσπάθεια για βελτίωση, για αναβάθμιση, για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Θέλω, εδώ, να διαψεύσω κατηγορηματικά κάτι που ακούστηκε ότι δεν αποδέχθηκε το Υπουργείο να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την ΠΟΕΔ για θέματα τα οποία έθεσε και αφορούν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Κληθείς να απαντήσει πώς μπορεί να γίνει η προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης από τη στιγμή που η συμμετοχή της ΠΟΕΔ είναι απαραίτητη, ο κ. Καδής τόνισε: «Υπάρχουν ζητήματα στα οποία θα προχωρήσει το Υπουργείο. Εμείς θέλουμε να έχουμε τους οργανωμένους εκπαιδευτικούς στο τραπέζι του διαλόγου, θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις τους. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι τους ακούμε, αλλά αν δεν επιθυμούν οι ίδιοι να συμμετέχουν στον διάλογο για μεγάλες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα τους βάλουμε στον διάλογο με το ζόρι.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε το νέο σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου. Αν δεν θέλει η ΠΟΕΔ να είναι μέτοχος σε αυτόν τον διάλογο δεν θα την αναγκάσουμε. Έχουμε παρουσιάσει ήδη το σχέδιο για την αξιολόγηση του μαθητή. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που καλύπτει όλες τις βαθμίδες και θα το συζητήσουμε με όλους όσοι θα παρευρεθούν στο τραπέζι του διαλόγου. Αν δεν θέλει η ΠΟΕΔ να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου, εμείς δεν μπορούμε να τη σταματήσουμε».

Ερωτηθείς αν μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν είχε ζητήσει η ΠΟΕΔ την παρέμβασή του (Προέδρου της Δημοκρατίας) μέχρι τις 13 Οκτωβρίου ή αλλιώς θα έπαιρναν μέτρα, ο κ. Καδής εξήγησε: « Η απόφαση για τις ρυθμίσεις που αφορούν τη στελέχωση, οι οποίες, σημειώνω, είχαν ως αποτέλεσμα την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας, παρουσιάστηκαν, όχι μόνο ενώπιον του Υπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ενώπιον ολόκληρου του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο εξέτασε όλα τα δεδομένα και πήρε τις αποφάσεις που πήρε, και για τον ρυθμό των αντικαταστατών και για τους όρους εργοδότησης με τα δεκάμηνα συμβόλαια. Δεν μπορεί τώρα να ανατρέπονται τέτοιες αποφάσεις».

Ο Υπουργός κατέληξε λέγοντας πως «η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοικτή για να ακούσουμε οποιεσδήποτε εισηγήσεις για βελτιώσεις, προβληματισμούς, δηλαδή ό,τι θέλουν να μας μεταφέρουν και οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί και οι οργανωμένοι γονείς. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι τους ακούμε, και είμαστε έτοιμοι να τους ακούσουμε ξανά».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση