ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα συνάντηση σήμερα στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου

Συναντιόνται στις 10 στο αεροδρόμιο Λευκωσίας

ΚΥΠΕ

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνάντησή τους την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο συνάντησης, το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, έκανε λόγο για επίτευξη συμφωνίας και σημαντικής προόδου στα θέματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, είπε ότι συζητήθηκαν τα θέματα του λεγόμενου effective participation, δηλαδή της αποτελεσματικής συμμετοχής, και του τρόπου λήψεως αποφάσεων στις διάφορες επιτροπές όπως επίσης και οι ποσοστώσεις..

Είπε επίσης ότι συζητήθηκε το θέμα της Μεικτής Επιτροπής της ΕΕ και ο τρόπος λήψεως αποφάσεων, καθώς επίσης και τα «θέματα που άπτονται της σύνθεσης και λειτουργίας της Αστυνομίας σε ομοσπονδιακό και σε επίπεδο συνιστωσών πολιτειών», κάνοντας λόγο για την ύπαρξη συμφωνίας.

Ανέφερε ότι «παραμένουν κάποιες επιμέρους πτυχές που παραπέμφθηκαν στους διαπραγματευτές προκειμένου να υπάρξει μια ολική συμφωνία στα όσα έχω αναφέρει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση