ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στα δυο στενά η ΕΔΕΚ λόγω Λάρνακας

Στο τραπέζι του Πολιτικού Γραφείου και το όνομα του Πέτρου Χριστοδούλου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στα δυο στενά φαίνεται να βρίσκεται η ΕΔΕΚ λόγω του Δήμου Λάρνακας, μία κατάσταση την οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα το απόγευμα στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.

Όπως ήταν γνωστό η αρχική απόφαση του κόμματος ήταν να διαβουλευθεί με τα άλλα δύο συνεργαζόμενα κόμματα, ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, ούτως ώστε να προχωρήσει εκεί που μπορεί σε συνεργασίες. Το γεγονός ωστόσο ότι το κόμμα των σοσιαλιστών, δεν είχε τη στήριξη που ανέμενε από τα άλλα κόμματα και κυρίως από το ΑΚΕΛ σε άλλους δήμους, όπως αυτόν της Λακατάμειας, της Αθηένου με τον γ.γ της ΕΔΕΚ Χρύσο Τουλούπη αλλά και στον Δήμο Λευκάρων, ανάγκασε το κόμμα να αναθεωρήσει κάποιες σκέψεις του για το πώς θα κινηθεί στο Δήμο Λάρνακας.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε συναντήσεις τόσο με τον Άντρο Κυπριανού όσο και με τον Νικόλα Παπαδόπουλο με στόχο να διαφανεί κάποια σύγκλιση. Πιο συγκεκριμένα, να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί τον Δήμο Λάρνακας ούτως ώστε να κερδίσει στήριξη σε άλλο δήμο. Σε ότι αφορά το ΑΚΕΛ φαίνεται να μην γεφύρωσαν τις διαφορές τους. Στο Πολιτικό Γραφείο, θα κατατεθούν τρία ονόματα προς ψήφιση, αυτό του Ανδρέα Βύρα, του Ανδρέα Πέτρου αλλά και του κομματικού στελέχους και δημαρχεύοντα αυτή τη στιγμή Πέτρου Χριστοδούλου.

Όπως όλα δείχνουν, το κόμμα φαίνεται να επανεξετάζει την υποψηφιότητα του στελέχους τους Πέτρου Χριστοδούλου, έστω και αν αυτός παρενέβη τις κομματικές οδηγίες και εξήγγειλε υποψηφιότητα. Κομματικές πηγές αναφέρουν πως η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ Λάρνακας, θεωρεί πως το κόμμα θα πρέπει να στηρίξει τον κ. Χριστοδούλου. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως στο ενδεχόμενο που δεν στηρίξει η ΕΔΕΚ τον δημαρχεύοντα Λάρνακας, τότε το κόμμα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την εσωστρέφεια και στον Δήμο Λάρνακας καθώς τα στελέχη της εκεί περιοχής υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Στο Πολιτικό Γραφείο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τόσο η Γεροσκήπου αλλά και τα Λεύκαρα. Στα Λεύκαρα θα πρέπει να σημειωθεί πως ενώ ο νυν δήμαρχος Σάββας Ξενοφώντος είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του την Κυριακή κατά την Κεντρική Επιτροπή, αναθεώρησε την επόμενη μέρα, διεκδικώντας στήριξη από το κόμμα. Η ΕΔΕΚ θα πρέπει να δει πώς θα χειριστεί και την υποψηφιότητα του Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος ενώ κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον ΔΗΣΥ ο οποίος και πρόλαβε να τον στηρίξει, αναμένεται πως θα κατεβεί έστω και ως αντάρτης της ΕΔΕΚ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση