ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην απουσία Σιζόπουλου η στήριξη Γιωρκάτζη από ΕΔΕΚ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ προτιμούσε να μείνουν κάποιοι δήμοι ανοικτοί για διαπραγμάτευση

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στην απουσία του Μαρίνου Σιζόπουλου πάρθηκε η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για τη στήριξη της υποψηφιότητας νυν δημάρχου Λευκωσίας Κωνταντίνου Γιωρκάτζη, καθώς ο ίδιος είχε ειλημμένες υποχρεώσεις και έπρεπε να φύγει νωρίτερα από τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου την περασμένη Πέμπτη.

Μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τον Μαρίνο Σιζόπουλο να εκπλήσσεται και να διαφωνεί με την εν λόγω απόφαση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επισημαίνει στην «Κ» πως ο ίδιος προτιμούσε να μείνουν κάποιοι δήμοι ανοικτοί –συμπεριλαμβανομένου και του δήμου Λευκωσίας- όχι γιατί είχε άλλη άποψη ή άλλη επιθυμία, αλλά για περαιτέρω διαπραγμάτευση και διαβούλευση με άλλα κόμματα. «Το Πολιτικό Γραφείο επέλεξε να κλείσει όλους τους δήμους στην Επαρχία Λευκωσία και είναι απολύτως σεβαστό» επεσήμανε ο Μαρίνος Σιζόπουλος τονίζοντας πως οι διαδικασίες στην ΕΔΕΚ είναι απολύτως διαφανείς.

Στα κομματικά πηγαδάκια έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για το πως η ΕΔΕΚ δεδομένης και της ιστορίας και της ιδεολογικής της προσέγγισης έχει επιλέξει να στηρίξει τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, γιο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, πέραν της στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει πλέον η ΕΔΕΚ με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης βάσει ερευνών, τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής στους κύκλους των Σοσιαλιστών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση