ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Αποφασίστηκε η μετάβαση στην Ελβετία στο Μοντ Τελεράν

Την Κυριακή θα αποφασιστεί αν θα μεταβούν και οι πολιτικοί αρχηγοί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σχεδόν πέντε ώρες κράτηση η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των εντατικοποιήμένων διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Στη συνάντηση αναμενόταν να τεθεί επί τάπητος η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το μάκρος της συνάντησης τόνισε πως «Σε κάποιο βαθμό ήταν μακρά, μετά ακολούθησε πιο φιλική ατμόσφαιρα και συζήτηση».

Σχετικά με το περιεχόμενο των σημερινών συζητήσεων ανέφερε πως αποφασίστηκε η μετάβαση στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Μοντ Τελεράν όπου οι εκεί συναντήσεις θα επικεντρωθούν «στο εδαφικό χωρίς να αποκλείεται να συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως το περιουσιακό. Θα αξιοποιήσουμε το χρόνο διότι θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου» σημείωσε.

Αναφορικά με το αν θα μεταβούν και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο Πρόεδρος τόνισε πως αυτό θα αποφασιστεί την Κυριακή μετά την ενημέρωση τους.

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του τ/κ ηγέτη σχετικά με τις εκλογές του 2018, ο κ. Αναστασιάδης είπε «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δω την πατρίδα μου να επανενώνεται και ουδόλως ενδιαφέρομαι για τις εκλογές και το έχω αποδείξει».

Στην τελευταία τους συνάντηση, οι ηγέτες είχαν συζητήσει λεπτομέρειες ή τρόπους εφαρμογής των διαφόρων είτε ελευθεριών είτε δικαιωμάτων και υπήρξε, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μια σχετική πρόοδος που χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση