ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άναψε φωτιές η ομάδα του Προέδρου στο Μον Πελερέν

Δεν θα πάρω πληροφοριοδότες φέρεται να είπε ο ΠτΔ σύμφωνα με τον Ν.Παπαδόπουλο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Αντιδράσεων συνέχεια παρατηρείται σήμερα στο εσωτερικό μετά και από το Εθνικό Συμβούλιο στο οποίο επισημοποιήθηκε αφενός η μη μετάβαση των πολιτικών αρχηγών στο Μον Πελερέν και αφετέρου η απουσία κοινής γραμμής. Αντικείμενο διαφορών και συζητήσεων είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελβετία για τη συζήτηση γύρω από το εδαφικό. Ήδη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς στο Εθνικό Συμβούλιο να εξηγήσει πώς κατέληξε στην εν λόγω ομάδα ανέφερε ότι δεν θα πάρει πληροφοριοδότες, αλλά άτομα που θα τον βοηθήσουν.

Η ομάδα

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα πρώτα ονόματα που φαίνεται να κλειδώνουν είναι ο διαπραγματευτής της Ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, οι σύμβουλοι του Προέδρου για το κυπριακό Πόλυς Πολυβίου, Κύπρος Χρυσοστομίδης, Παναγιώτης Δημητρίου και η επικεφαλής της ομάδας για το περιουσιακό Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον εμπειρογνώμονα του κτηματολογίου Ανδρέα Χατζηράφτη όπως επίσης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Από την ομάδα απουσιάζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων όπως οι Κρις Τριανταφυλλίδης του ΔΗΣΥ και Νίκος Κλεάνθους του ΔΗΚΟ.

Οι «πληροφοριοδότες»
Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου στην πρωινή εκπομπή του κρατικού καναλιού, μιλώντας για το Εθνικό Συμβούλιο και την ομάδα στην οποία κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «Τον ρωτήσαμε πως διαλέξατε τους συγκεκριμένους και γιατί δεν πήρατε τον Νίκο Κλεάνθους που είναι εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ» ανάφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος επισημαίνοντας πως «η απάντηση του Προέδρου ήταν ότι εγώ δεν παίρνω πληροφοριοδότες, θα πάρω μόνο όσους είναι έτοιμοι να με βοηθήσουν».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση