ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συγκολλητική γόμα για το ΑΚΕΛ η υποψηφιότητα Μισιαούλη

Πολιτικό Γραφείο, Νίκος και Γιάννος Κατσουρίδης στην εξαγγελία της Στέλλας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με το σύνθημα «για τον Στρόβολο που θέλουμε», εξήγγειλε την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Στροβόλου η πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη παραθέτοντας τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί για έναν καλύτερο και πιο λειτουργικό δήμο. Η υποψηφιότητα Μισιαούλη φαίνεται να λειτουργεί συγκολλητικά και για το ίδιο το ΑΚΕΛ καθώς στην εξαγγελία παρευρέθηκαν μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, ο Νίκος Κατσουρίδης και άλλοι πρώην βουλευτές του ΑΚΕΛ, δίδοντας με τον τρόπο τους μηνύματα ενότητας στις επικείμενες κρίσιμες για το ΑΚΕΛ εκλογές.

Εκ μέρους του Άντρου Κυπριανού, ομιλία έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ενώ υπέρ της υποψηφιότητας της Στέλλας Μισιαούλη, μίλησε και ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου. Στην εξαγγελία παρευρέθησαν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου Χρίστος Χριστοφίδης και Άριστος Δαμιανού, αλλά και σύσσωμη η δημοτική ομάδα Στροβόλου.

Την προσοχή των πολιτικών κύκλων κέντρισε βέβαια η παρουσία του Νίκου Κατσουρίδη μαζί με τον γιο του Γιάννο. Σύμφωνα με το κομματικό ρεπορτάζ, το πρώτο όνομα που ακουγόταν εντόνως για τη δημαρχία Στροβόλου ήταν αυτό του νυν δημοτικού συμβούλου Γιάννου Κατσουρίδη. Στελέχη υπογράμμιζαν πως μία τέτοια υποψηφιότητα, πέραν της δυναμικής που θα είχε θα μπορούσε να κλείσει εν μέρει τις εσωκομματικές πληγές του κόμματος.

Αυτό το σενάριο ωστόσο, κτύπησε στις κλειστές πόρτες των ανώτατων δωμάτων του κόμματος. Ιδιαίτερο βέβαια ενδιαφέρον έχει και η παρουσία του Νίκου Κατσουρίδη. Μία παρουσία με διπλή ανάγνωση. Αφενός πως ο ισχυρός άνδρας της Αριστεράς, θα στηρίξει με τον δικό του τρόπο του τη Στέλλα Μισιαούλη, αφετέρου ότι το κόμμα θα σταθεί ενωμένο στις επικείμενες εκλογές, τουλάχιστον στην περιοχή του Στροβόλου.

Οι άξονες Μισιαούλη

Τους εννέα συν ένα άξονες του προεκλογικού της προγράμματος παρουσίασε στην εξαγγελία της η κα. Μισιαούλη οι οποίοι είναι:

1. Διαμόρφωση στρατηγικού σχεδίου που θα βοηθά τη βιώσιμη ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία αλλά που θα σέβεται το περιβάλλον και την πολεοδομική ισορροπία.
2. Ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για να καταστεί παραγωγικός και ωφέλιμος για τους δημότες.
3. Εφαρμογή αποτελεσματικού προγράμματος για "Καθαρή και Ασφαλή Πόλη".
4. Εκπόνηση μελέτης για συντήρηση και επέκταση ανοικτών χώρων πρασίνου, πάρκων και παιδότοπων.
5. Αυξημένη φροντίδα και κοινωνική μέριμνα για όλους όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μονογονιούς.
6. Εκπόνηση και άμεση εφαρμογή αθλητικών προγραμμάτων καθώς και ψηλότερη ιεράρχηση του πολιτισμού.
7. Διεκδίκηση αυξημένων κονδυλίων από την κεντρική κυβέρνηση και καλύτερη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων.
8. Δικαιότερη φορολογική πολιτική και πολιτική επιβολής τελών αφού σήμερα ο Δήμος Στροβόλου είναι ο ακριβότερος.
9. Συμμετοχική δημοκρατία στις σημαντικές αποφάσεις του Δήμου, με ανοιχτές συνεδριάσεις, τοπικές ακροάσεις και διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων.
+1 Εφαρμογή Προγράμματος "100 Πρώτες Μέρες" με λήψη άμεσων και στοχευμένων αποφάσεων για φλέγοντα δημοτικά προβλήματα.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε επιλογή. Μεταξύ της συνέχισης της στασιμότητας και του προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Η δεύτερη επιλογή θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ξανά την πόλη που μας αξίζει. Γι' αυτό το λόγο πολύ απλά μα και αληθινά σας δίνω την εξής υπόσχεση: αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να κτίσουμε όλοι μαζί τον Στρόβολο που θέλουμε. Και θα το πετύχουμε. Με επιμονή, με διάλογο και με τη δική σας στήριξη και συνεργασία» ανέφερε τέλος η Στέλλα Μισιαούλη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X