ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λαβρόφ: Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Το μόνο πλαίσιο διευθέτησης για μια σταθερή και αποδεκτή λύση υπέδειξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία και στη Λιβύη, το Κυπριακό καθώς και οι ελληνορωσικές σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε όλες τις πτυχές τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, κατά την οποία υπογράφτηκε και Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Ρωσίας για την τριετία 2017-2019

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό καθώς μόνο αυτό είναι το πλαίσιο διευθέτησης για μια σταθερή και αποδεκτή λύση και για τους Ελληνοκυπρίους και για τους Τουρκοκυπρίους.

Ο Ν. Κοτζιάς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Σ. Λαβρόφ για τη σταθερή στάση της Ρωσίας από τη δημιουργία του κυπριακού προβλήματος, υπέρ της κυπριακής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Προσέθεσε ότι κατά τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ι. Κασουλίδη με τον κ. Λαβρόφ στη Μόσχα διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων, συνεπώς υπάρχει σύμπτωση απόψεων και με την Ελλάδα, όπως είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση