ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΜ: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας

Ανέλαβε να ηγηθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων για την προστασία των ενεργειακών υποδομών

Kathimerini.gr

Σημαντικό ρόλο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας αναλαμβάνει η Κύπρος, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, η Κύπρος και η Ελλάδα ανέλαβαν να ηγηθούν της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την προστασία των ενεργειακών υποδομών κρίσιμης σημασίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

Είναι η πρώτη φορά, επισημαίνεται, κατά την οποία η Κύπρος αναλαμβάνει τόσο σημαντικό ρόλο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας και ειδικά για ένα θέμα το οποίο σχετίζεται άμεσα με τα στρατηγικά (αμυντικά και ενεργειακά) μας συμφέροντα.

Τα Υπουργεία Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας, προστίθεται, επικουρούνται κατά τις συναντήσεις τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, με ακαδημαϊκούς και ερευνητές από τα εθνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (KIOS Research Center, the Cyprus University of Technology, the European University Cyprus, the Centre for Research & Technology, Hellas CERTH and the National Technical University of Athens -NTUA).

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, όπως αναφέρεται, συμβάλλει σημαντικά στη διάχυση της τεχνογνωσίας σε αυτά τα ερευνητικά κέντρα, καθώς και στη διάνοιξη προοπτικών για την εμπλοκή τους σε ερευνητικά προγράμματα τεχνολογίας και καινοτομίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας και κατ’ επέκταση στην ΕΕ.

Στη συνάντηση, αντιπρόσωποι από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission DG ENERGY), το Joint Research Centre της ΕΕ και από το NATO Energy Security Centre of Excellence δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν στην επιτυχία του έργου της ομάδας. Αυτό αποτελεί μια επιτυχία τόσο ουσιαστική όσο και σημειολογική, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017 η Κύπρος θα φιλοξενήσει την τρίτη συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση