ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εντατικές διαβουλεύσεις στα κατεχόμενα για τη διάσκεψη του εδαφικού

Δεν βλέπει προοπτική λύσης τις επόμενες εβδομάδες η τ/κ Δεξιά - διαφωνεί η τ/κ Αριστερά

Εντατικές διαβουλεύσεις, οι οποίες έχουν στο επίκεντρο τους την επικείμενη διάσκεψη για το εδαφικό πραγματοποιούνται στα κατεχόμενα.

Τα μεγάλα κόμματα συζητούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την τ/κ ηγεσία εν όψει των σημαντικών εξελίξεων. Η τ/κ Δεξιά εκφράζει απαισιοδοξία σε ό,τι αφορά την προοπτική της λύσης εντός των επόμενων εβδομάδων. Η τ/κ Αριστερά δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. Εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία και εξακολουθεί να πρεσβεύει την άποψη ότι η λύση είναι εφικτή, αρκεί η ε/κ πλευρά να κατανοήσει το περιεχόμενο των τελευταίων μηνυμάτων του Μουσταφά Ακιντζί.

Από την πλευρά του, ο κ. Ακιντζί πραγματοποιεί έκτακτες συσκέψεις με τους συνεργάτες του. Παράλληλα, λαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, λίγο πριν την διάσκεψη για το εδαφικό, ο κ. Ακιντζί συναντά τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην «βουλή». Έτσι, ο κ. Ακιντζί συναντά στο «Προεδρικό» τους αρχηγούς του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας. Στην σύσκεψη που ξεκίνησε στο «Προεδρικό», ο κ. Ακιντζί ενημερώνει τον τ/κ πολιτικό κόσμο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ηγεσία του στην Ελβετία.

Η «Κ» πληροφορείται ότι πριν την λήξη της προαναφερόμενης συνάντησης, οι κύκλοι της τ/κ Δεξιάς εξωτερικεύουν την απαισιοδοξία τους σχετικά με την πορεία του Κυπριακού. Τα τελευταία μηνύματα της ε/κ πλευράς και κυρίως της Αθήνας οδηγούν την τ/κ Δεξιά στο συμπέρασμα ότι η λύση του προβλήματος με βάση του αμοιβαίους συμβιβασμούς δεν είναι εφικτή.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X