ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχοινάς: Προτεραιότητα της ΕΕ η επίλυση του Κυπριακού

Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια

ΚΥΠΕ

Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να παράσχει "όποια βοήθεια της ζητηθεί", στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου, ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πέλερεν της Ελβετίας, δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, σημείωσε ότι είναι γνωστό πως ο Πρόεδρος της Κομισιόν προσωπικά, έχει αναγάγει την επίλυση του Κυπριακού σε προτεραιότητά τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την πρόσφατη ομιλία του για την "Κατάσταση στην Ένωση" και πως ο απεσταλμένος της Κομισιόν Πέτερ Βαν Νούφελ είναι σε ανοικτή γραμμή για τη περίπτωση που του ζητηθεί να μεταβεί στην Ελβετία. Ο ίδιος ο Πρόεδρος Γιούνκερ, είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες πλευρές.

"Η ΕΕ υποστηρίζει την διαδικασία επίλυσης, ενεργά, πολιτικά και τεχνικά", τόνισε ο Εκπρόσωπος και καλωσόρισε την πρόσφατη πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής εκπρόσωπος, αποκάλυψε σήμερα πως το κολέγιο των επιτρόπων αναμένεται να συζητήσει την έκθεση προόδου της Τουρκίας την Τετάρτη, χωρίς όμως να θέλει να προκαταλάβει το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, η οικονομική διάσταση της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος θα απασχολήσει στο μέλλον και το Eurogroup. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές, το μόνο ζήτημα που βρίσκεται στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup θα είναι αυτό της πρώτης αξιολόγησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, δεν απέκλειαν όμως η οικονομική διάσταση της επίλυσης να τεθεί από τον Υπουργό Οικονομικών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση