ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι αντιδράσεις των τ/κ κομμάτων μετά την ενημέρωση για την Ελβετία

«Πρωτοβουλίες» από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ζητά η τ/κ Δεξιά

Λίγο μετά την συνάντηση τους με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, τα τ/κ πολιτικά κόμματα που αντιπροσωπεύονται στην «Βουλή» στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στην ελληνοκυπριακή ηγεσία. Οι ηγέτες των τ/κ κομμάτων ζητούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη νέες πρωτοβουλίες για να μην χαθεί η νέα ευκαιρία για την λύση. Την ίδια στιγμή, η τ/κ Δεξιά εκφράζει απαισιοδοξία και καχυποψία ως προς τις αληθινές προθέσεις της ε/κ πλευράς. 

Στον απόηχο της ενημέρωσης της ηγεσίας του Μουσταφά Ακιντζί, ο «Πρωθυπουργός» Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν αναφέρει ότι η παράταξη του έχει σοβαρές υποψίες σχετικά με την βούληση της ε/κ πλευράς για την λύση. Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι η ε/κ πλευρά δεν αποδέχεται την πολιτική ισότητα της κοινότητας του.

Ο κ. Όζγκιουργκιουν προβλέπει ότι στο σημείο που έχουν φθάσει σήμερα οι εξελίξεις, η ε/κ πλευρά θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάποια σημαντικά βήματα σε πεδία που μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. «(Οι ε/κ) δεν πραγματοποίησαν αυτό το βήμα εδώ και 48 χρόνια.

Σε περίπτωση που το πράξουν δεν θα υπάρχει κάποιος λόγος για να μην επιτευχθεί συμφωνία. Ωστόσο, στο σημείο που φτάσαμε η λήψη αυτής της πρωτοβουλίας είναι μια δύσκολη υπόθεση», αναφέρει ο κ. Όζγκιουργκιουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του Σερντάρ Ντενκτάς. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ε/κ πλευρά δεν συμμετάσχει στις συνομιλίες με ειλικρίνεια και καλή θέληση. Σύμφωνα με τον κ. Ντενκτάς, αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει μετά την λύση.

Ο νέος ηγέτης της τ/κ Αριστεράς, ο Τουφάν Έρχιουμαν υπενθυμίζει από την πλευρά του ότι στον νέο κύκλο των συνομιλιών στην Ελβετία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να αναλάβει κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, ο ηγέτης των τ/κ σοσιαλδημοκρατών, Τζεμάλ Όζγιγιτ ισχυρίζεται ότι η αποφασιστικότητα και το θάρρος της τ/κ ηγεσίας έχει εκφοβίσει την ε/κ πλευρά.

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση