ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρεις τελικά οι υποψηφιότητες για τη δημαρχία Λεμεσού

Και ο Χάρης Αριστείδου στην κούρσα διεκδίκησης

ΚΥΠΕ

Ανδρέας Χρίστου, Νίκος Νικολαΐδης και Χάρης Αριστείδου θα είναι τελικά οι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι της Λεμεσού, με τον τελευταίο να υποβάλλει το πρωί στον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού ενστάσεις για τις υποψηφιότητες των άλλων δυο διεκδικητών της δημαρχίας.

Πρώτος υπέβαλε την υποψηφιότητα του ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, υποψηφιότητα η οποία προτάθηκε από τον Λούλη Κατσουνωτό και υποστηρίχθηκε από τη Λία Χαράκη. Σε δηλώσεις του ο κ .Χρίστου ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, τα οργανωμένα σύνολα, την οικογένεια και τους συνεργάτες του για τη στήριξη της οποίας τυγχάνει στα 10 χρόνια ως Δήμαρχος Λεμεσού.

Σε αυτά τα δέκα χρόνια, πρόσθεσε "πραγματοποιήσαμε έναν άθλο, έχουμε αλλάξει τη Λεμεσό, έχουμε οδηγήσει την πόλη σε μια νέα εποχή, έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις η πόλη να πάει ακόμα πιο μπροστά".

"Ζητούμε με πολύ σεβασμό προς τους συνδημότες και συνδημότισσες μας για να προχωρήσουμε παρακάτω", είπε και συμπλήρωσε "η πόλη περιμένει πολλά έργα, έχουμε ήδη εξασφαλίσει 22 εκατομμύρια και μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο ψηλά".

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως "αν μας τιμήσει ο λαός με την τίμια ψήφο του θα την επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο".

Κι ενώ όλοι ανέμεναν στη συνέχεια την υποβολή της δεύτερης και τελευταίας υποψηφιότητας για τη Δημαρχία της Λεμεσού, αυτής του Νίκου Νικολαΐδη, εμφανίστηκε ο γνωστός ακτιβιστής, γιατρός Χάρης Αριστείδου, υποβάλλοντας τη δική του υποψηφιότητα και ταυτόχρονα ενστάσεις για τις άλλες δυο υποψηφιότητες.

Ο κ.Αριστείδου ανέφερε πως η ένσταση του για την υποψηφιότητα Ανδρέα Χρίστου αφορά τη στάση που τήρησε ενάντια στο κόμμα του, το 2014, υποστηρίζοντας το σχέδιο Ανάν, ενώ για τον κ. Νικολαΐδη η ένσταση του αφορά τη συμμετοχή του ως Υπουργός της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια.

Δήλωσε επίσης πως εάν εκλεγεί "θα καθαρίσει τους εμπόρους ναρκωτικών" που καταστρέφουν τη νεολαία και ότι δεν θα απολαμβάνει το μισθό του Δημάρχου, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες του.

Τον Χάρη Αριστείδου πρότεινε ο δικηγόρος Παναγιώτης Κλεοβούλου και υποστήριξε ο Ανδρέας Λιασίδης.

Ακολούθησε η υποβολή της υποψηφιότητας Νίκου Νικολαΐδη, την οποίαν πρότεινε ο τέως βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης και υποστήριξε ο Γόρης Γρηγοριάδης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Νικολαίδης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και "βαθιάς αγάπης" για τη Λεμεσό, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι είναι η ώρα, η πόλη να μπει σε μια νέα εποχή.

"Είναι η ώρα να προχωρήσουμε, μετά από δέκα χρόνια, σε μια νέα πορεία ανάπτυξης, πιο ισόρροπης και πιο ουσιαστικής, είναι η ώρα να βάλουμε ξανά τον πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής μας, είναι η ώρα να προσπαθήσουμε να κλείσουμε το χάσμα μεταξύ παραλιακής και συνοικιών, είναι η ώρα να δούμε τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινή μας ζωή, από το κυκλοφοριακό μέχρι την έλλειψη πρασίνου, την καθαριότητα", είπε και πρόσθεσε "είναι η ώρα να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, είναι η ώρα να εκσυγχρονίσουμε το Δήμο, είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή όπου θα πρυτανεύει πάνω από όλα η χρηστή διοίκηση, η διαφάνεια και ό,τι αφορά το καλό του πολίτη και μόνο το καλό του πολίτη".

Ο Έφορος Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού δήλωσε ότι οι ενστάσεις του κ. Αριστείδου θα μελετηθούν άμεσα και αν είναι δυνατόν η σχετική απόφαση θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση