ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ ΑΚΕΛ:Ευχή μας είναι ο ΠτΔ, να έχει επιτυχίες στο Μοντ Πελεράν

Υπάρχει πρόοδος στο εδαφικό, όπως επίσης υπάρχει και περαιτέρω συζήτηση τόνισε

ΚΥΠΕ

Υπάρχει πρόοδος στο κεφάλαιο του εδαφικού όπως επίσης υπάρχει και περαιτέρω συζήτηση και ευχή μας είναι οι δύο ηγέτες στο Μοντ Πελαράν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο και να φθάσουν σε ακτίνα συμφωνίας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον 2ο γύρο διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό επί ελβετικού εδάφους.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά τη συνάντηση είπε πως “ευχή μας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να έχει επιτυχίες στο Μοντ Πελαράν ή καλύτερα οι δύο ηγέτες να καταφέρουν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο σε ό,τι αφορά το εδαφικό και να φθάσουν σε ακτίνα συμφωνίας και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε στη συνέχεια”.

Ερωτηθείς για την τουρκική απαίτηση για πραγματοποίηση πολυμερούς συνάντησης εντός Δεκεμβρίου, ο κ. Κυπριανού είπε πως “το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ακτίνα συμφωνίας για να μπορέσουμε να καθορίσουμε το επόμενο στάδιο, την επόμενη φάση που θα είναι η διεθνής συνάντηση”.

“Τώρα, ποιά θα είναι αυτή η διεθνής συνάντηση, είναι κάτι που πρέπει ακόμα να αποφασιστεί διότι έχουμε θέσεις εμείς, έχει θέσεις η τ/κ πλευρά, πρέπει να υπάρξει μια τέτοια απόφαση η οποία να εξασφαλίζει κάποιες αρχές, οπόταν είναι ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Επανέλαβε πως “το σημαντικό δεν είναι ο χρόνος και εκείνο που έχει περισσότερη σημασία είναι να έχουμε φθάσει σε ακτίνα συμφωνίας και εάν κάτι τέτοιο επιτευχθεί στο Μοντ Πελαράν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσουμε και ευχόμαστε να επιτευχθεί”.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε, ωστόσο, ότι “κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί, οι δύο ηγέτες θα έχουν δύο ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων και εκεί θα φανεί.”

Είπε ότι “ενα είναι σίγουρο για μας ότι η μη λύση του Κυπριακού δεν θα μας οδηγήσει σε μια σταθερότητα όπως λένε κάποιοι, ότι θα διαφυλαχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, μη λύση του Κυπριακού θα είναι ωσάν να βρισκόμαστε μέσα σε κινούμενη άμμο που μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση με αρνητικότατες συνέπειες σε βάρος της Κύπρου και του κυπριακού λαου”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως “εμείς θέλουμε να υπάρξει λύση όχι οποιαδήποτε λύση αλλά λύση που να βασίζεται στις συμφωνημένες αρχές και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες Ε/κ και Τ/κ”.

Καταλήγοντας είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “μας ενημέρωσε για το τί έχει διαμειφθεί στο Μοντ Πελαράν και από τη δική μας πλευρά του μεταφέραμε κάποιες σκέψεις, απόψεις για τα επόμενα στάδια και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αλλά και σε ό,τι αφορά την ουσία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X