ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α.Νεοφύτου: Όχι χάρτης αλλά χάρτες θα κατατεθούν στο Μοντ Πελεράν

Φτάνει πρώτα να υπάρξει σύγκλιση στα κριτήρια

ΚΥΠΕ

Οχι χάρτης αλλά χάρτες θα ανταλλαγούν κατά την διήμερη εντατική διαπραγμάτευση των δύο ηγετών επί του εδαφικού, στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, από τη στιγμή που υπάρξει σύγκλιση στα κριτήρια, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με επίκεντρο την διαπραγμάτευση στο ελβετικό θέρετρο.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “42 χρόνια είναι πολλά, να ευχηθούμε, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κατορθώσει στο εδαφικό να πάρει αυτό που είναι και η θέση της δικής μας πλευράς, μέσα από τις συγκλίσεις για τα κριτήρια αλλά και που πρέπει να αποτυπωθούν σε χάρτη που να ικανοποιούν τις θέσεις της ε/κ πλευράς για να ανοίξει ο δρόμος, γιατί όχι, για την πολυμερή διάσκεψη”.

Πρόσθεσε ότι “σε εκείνο το στάδιο θα κριθεί η Τουρκία εάν πράγματι θέλει λύση του κυπριακού προβλήματος”.

Ερωτηθείς πόσο κοντά είμαστε σε συμφωνία, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι αυτό “θα εξαρτηθεί εάν υπάρξουν συγκλίσεις κριτήρια που θέσαμε και από εκεί και πέρα αν υπάρχει σύγκλιση είναι αναμενόμενο ότι θα κατατεθούν χάρτες εκτιμώ ότι στο διήμερο όχι χάρτης αλλά χάρτες θα ανταλλαγούν”.

Για τη συνάντηση είπε ότι “από τη μία ήταν η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και από την άλλη ήταν οι ευχές μας, ευχές που πρέπει να τον συνοδεύουν στη δύσκολη μάχη που θα δώσει για τον τόπο μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση