ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Οι θέσεις μας ενισχύουν τον ΠτΔ

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισχυρό χαρτί τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

ΚΥΠΕ

Οι θέσεις της ΕΔΕΚ, ανεξάρτητα της όποιας διαφωνίας μας, στοχεύουν στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης του Προέδρου μέσω εισηγήσεων και προτάσεων, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και πρόσθεσε ότι τους ανησυχούν ιδιαίτερα οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ ο οποίος απαντούσε σε σχετική ερώτηση που του υπεβλήθη για την πολυμερή.

Σε σημερινές του δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ, σε αντίθεση με τον κ. Αβέρωφ, δεν θεωρεί «μικρότητες» ούτε τη σύνθεση μιας διάσκεψης για το Κυπριακό, ούτε και το ενδεχόμενο λειτουργίας «ενδιάμεσου κράτους» κατά τη μεταβατική περίοδο.

«Περιλαμβάνονται και τα δυο στα σημαντικά θέματα για την επίλυση του Κυπριακού. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το Κυπριακό δεν είναι δικοινοτικό πρόβλημα, αλλά διεθνές πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία είναι το ισχυρό χαρτί της διαπραγματευτικής μας θέσης», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε καμία διάσκεψη και για άνευ λόγου ικανοποίησης τουρκικών θέσεων δεν πρέπει να υποβαθμιστεί η ΚΔ σε κοινότητα και να απουσιάζει από μια τόσο σημαντική διάσκεψη.

«Κάτι τέτοιο θα αποτελεί ληξιαρχική πράξη διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαίωση των Τουρκικών θέσεων «περί εκλιπούσας». Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε πως στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου, οι θέσεις της ΕΔΕΚ ανεξάρτητα όποιας διαφωνίας μας, στοχεύουν στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης του Προέδρου μέσω εισηγήσεων και προτάσεων. Στείρα αντιπολίτευση δεν κάναμε ποτέ. Ο Πρόεδρος θα έχει την ευθύνη για το τι θα συμφωνήσει και τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες για το τι θα ψηφίσουμε», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση