ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρίχνει ευθύνες σε Λευκωσία και Αθήνα, η Άγκυρα

Αναμένει πλήρη ενημέρωση από την τ/κ πλευρά πριν να τοποθετηθεί δημοσίως

Η τουρκική κυβέρνηση μελετά με μεγάλη προσοχή τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Αναμένει νέα ενημέρωση από την τουρκοκυπριακή ηγεσία. Στην συνέχεια και εφόσον χρειαστεί, η τουρκική κυβέρνηση θα μοιραστεί τις θέσεις της με την κοινή γνώμη σχετικά με το μέλλον του Κυπριακού Ζητήματος.
Την παραπάνω πληροφορία μοιράζονται μαζί μας κύκλοι της τουρκικής κυβέρνησης στην Άγκυρα. Η τουρκική πλευρά δεν κρύβει τον προβληματισμό της απέναντι στις νέες εξελίξεις. Στην Άγκυρα επικρατεί η άποψη ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, τα «σκληροπυρηνικά» στοιχεία της ηγεσίας του και το στρατόπεδο του «όχι» ευθύνονται για το αδιέξοδο στην Ελβετία.
Την ίδια ώρα, η Άγκυρα εκφράζει πικρία και για την στάση της Αθήνας. Η τουρκική πλευρά προβάλλει την άποψη ότι η Αθήνα επιχειρεί να αποφύγει τις ιστορικές ευθύνες της στην Κύπρο. Επίσης, τονίζει ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν βοηθούν καθόλου το συνολικό κλίμα και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος.
Μέχρι στιγμής, η τουρκική πλευρά αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ωστόσο, τις προηγούμενες ώρες ή ημέρες δεν αποκλείονται σχετικές τοποθετήσεις.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση