ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επαφές Αναστασιάδη με ΗΕ και Βρετανία

Στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού από τον πρόεδρο της ΚΚΣΕ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη Δευτέρα  συναντά τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο μετά τις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελερέν.

Την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, επίσκεψη στη Λευκωσία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Το μεσημέρι, το κατώφλι του Προεδρικού θα περάσει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου για ενημέρωση της διαδικασίας στην Ελβετία. Χθες εξάλλου ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, όπου και αποφασίστηκε η σύγκληση νέου εθνικού για εξεύρεση κοινής γραμμής στα επόμενα βήματα.

Στο μεταξύ χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε εκ νέου την αποφασιστικότητα του για συνέχιση των συνομιλιών., με στόχο ένα ομόσπονδο κράτος στο οποίο η συνταγματική τάξη και η εδαφική ακεραιότητα δεν θα περιορίζονται από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και την παρουσία ξένων στρατευμάτων.

Η Συνέλευση του συμβουλίου της Ευρώπης στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες επίτευξης λύσης

Την πλήρη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στις προσπάθειες που καταβάλλουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του σώματος Pedro Agramunt.

Ο κ. Agramunt μιλούσε στο πλαίσιο συνεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ που συνεδριάζει την Παρασκευή, στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στην διαδικασία των συνομιλιών για επανένωση της νήσου και του λαού της, όπως ανέφερε, είπε ότι η τελευταία συνάντηση στην Ελβετία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Συνέλευση υποστηρίζει πλήρως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις προσπάθειες τους για επίτευξη λύσης στη διένεξη που διαρκεί εδώ και 42 χρόνια», σημείωσε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση