ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστόφιας: Δίπλα από Μαρξ, Λένιν και Τσε Γκεβάρα ο Κάστρο

Συλληπητήρια επιστολή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, απέστειλε σήμερα το πρωί συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κούβας, Ραούλ Κάστρο και συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας, Άραμις Φουέντε, για το θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.

Μέσα από την επιστολή, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στον κουβανικό λαό, καθώς επίσης και την αλληλεγγύη στον αγώνα του κουβανικού λαού.

Συλλυπητήριες επιστολές για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο εξέδωσαν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ.

Η συλλυπητήρια επιστολή


Προς: Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κούβας, Ραούλ Κάστρο

26 Νοεμβρίου 2016

Αγαπητέ σύντροφε Πρόεδρε,

Έφυγε ο μεγαλύτερος επαναστάτης του 2ου μισού του εικοστού αιώνα, Φιντέλ Κάστρο. Ο άνθρωπος που απάλλαξε τη χώρα του από τα δεινά της δικτατορίας, ηγούμενος μαζί με τους συντρόφους του μιας δημοκρατικής επανάστασης, η οποία μετεξελίχθηκε σε σοσιαλιστική στην πορεία αντιμετώπισης των συνωμοσιών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και κορυφώθηκε με τον μακροχρόνιο αποκλεισμό.

Η Κούβα ονομάστηκε νησί της ελευθερίας, όχι τυχαία. Με τον Φιντέλ Κάστρο επικεφαλής και την επαναστατική του ομάδα χτίστηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας, το οποίο έδρασε εμπνεόμενο από την ατσάλινη θέληση και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Κομαντάντε Φιντέλ.

Πιστός στην ιδεολογία του μαρξισμού – λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού ο Φιντέλ οδήγησε την Κούβα στο δρόμο του σοσιαλισμού. Το νησί της ελευθερίας μετεξελίχθηκε σε φάρο αντίστασης και επαναστατικής δράσης κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, καθώς και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Λατινική Αμερική και την Αφρική. Η Κούβα υπό την καθοδήγησή του μετετράπη σε πηγή έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Φιντέλ Κάστρο Ρουζ θα ενταχθεί στο πάνθεον των αθάνατων επαναστατών που άλλαξαν τον ρουν της ιστορίας. Στο πλάι του Μαρξ, του Ένγκελς, του Λένιν και του Τσε Γκεβάρα.

Ο κυπριακός λαός που υποφέρει διαχρονικά από τις ιμπεριαλιστικές συνωμοσίες έβρισκε πάντα και βρίσκει και σήμερα στο πλευρό του ανιδιοτελή φίλο και συμπαραστάτη τη σοσιαλιστική Κούβα του Φιντέλ.

Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για το χαμό του Φιντέλ και μαζί με τα συλλυπητήρια μας στον Πρόεδρο, την κυβέρνηση και την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, επαναλαμβάνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα του κουβανικού λαού για την πλήρη κατάργηση του εμπάργκο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στο νησί της ελευθερίας.

Συντροφικά,

Δημήτρης Χριστόφιας
Τέως Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης
Τέως Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση