ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζεται η προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό

Στην Κύπρο Έιντε και Μπόρις Τζόνσον

ΚΥΠΕ

Συνεχίζονται την ερχόμενη εβδομάδα οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, με επίκεντρο την επίσκεψη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος φθάνει την Κυριακή στο νησί.

Στην Κύπρο θα έρθουν επίσης αξιωματούχοι από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Ο κ. Έιντε στις 10.00 το πρωί τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια στις 11.00 θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Έιντε ενδέχεται να έχει χωριστές συναντήσεις και με τους ηγέτες του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΑΚΕΛ `Αντρο Κυπριανού, ενώ υπάρχει πιθανότητα να συναντηθεί και με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής τέτοια συνάντηση. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί και με τον ηγέτη του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ θα βρίσκεται στην Κύπρο για επαφές την Τετάρτη και την Πέμπτη και αναμένεται να έχει συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών τόσο για το Κυπριακό όσο και για άλλα θέματα, όπως το Brexit.

Ο κ. Έιντε δεν έχει προγραμματίσει αναχώρηση από το νησί, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό θα εξαρτηθεί από την έκβαση των εδώ επαφών του.

Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα δεν έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Στην Κύπρο θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα για επαφές και ο Τζόναθαν Κόεν, Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Ευρωασιατικών Υποθέσεων, θέση που κατέχει από τον Αύγουστο του 2016. Ο κ. Κόεν θα έχει συνάντηση με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς κ. Μαυρογιάννη καθώς και με υπηρεσιακούς στο ΥΠΕΞ για διάφορα θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση