ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:32
 

Κασουλίδης: Θέματα εκ του μη όντος δημιουργεί το ΔΗΚΟ

Απαντήσεις Κασουλίδη στις αναφορές του Δημοκρατικού Κόμματος

Newsroom K

Επιδιώκουμε την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς πλέον προσχήματα που να απορρέουν από οποιαδήποτε Συνθήκη, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε γραπτή του δήλωση σε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ.

Στην ανακοίνωση ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι `η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη από της ιδρύσεώς της από το 1960. Όμως η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη Συνθήκη Εγγυήσεως ότι της έδινε ένα τέτοιο δικαίωμα. Εμείς επιδιώκουμε την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς πλέον προσχήματα που να απορρέουν από οποιαδήποτε Συνθήκη`.

`Φυσικά κανένας στρατός, εκτός αν ηττηθεί κατά κράτος, δεν αποχωρεί σε μια μέρα. Αυτή την περίοδο αναδίπλωσης και αποχώρησης είναι που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με ημερομηνία οριστικής αποχώρησης όλων των τουρκικών στρατευμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα` προσθέτει.

Ο Υπουργός υπενθυμίζει ότι `η μια και μόνη κυριαρχία, η μια διεθνής προσωπικότητα και ιθαγένεια είναι ήδη συμφωνημένα και θα αποτυπώνονται σε ενδεχόμενη λύση`.

Εκφράζει λύπη γιατί "στην προσπάθεια για να πείσουμε το ακροατήριο των Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι απευθυνόμαστε και σε αυτό".

"Στις συστηματικές καχυποψίες τους έναντι του Προέδρου Αναστασιάδη, ανακαλύπτει εκ του μη όντος να δημιουργεί θέματα, τα οποία διαψεύθηκαν επανειλημμένα. Διαψεύθηκαν οι καχυποψίες του για το προαγγελθέν ανακοινωθέν για τις 14 Σεπτεμβρίου μετά το τέλος των εντατικών διαπραγματεύσεων, διαψεύθηκαν οι καχυποψίες τους για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, διαψεύθηκαν οι καχυποψίες τους για τη συζήτηση του Εδαφικού εκτός Κύπρου ότι τάχα ο Πρόεδρος θα ήταν ευάλωτος στις πιέσεις και θα διαψευθούν και πάλι` καταλήγει η ανακοίνωση.

Αντιδράσεις ΔΗΚΟ για αναφορές Κασουλίδη

Προηγουμένως με ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να εξηγήσει στο λαό, τι εννοεί ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του, Ιωάννης Κασουλίδης όταν δήλωνε χθες ότι:

«Η δική μας πλευρά είναι έτοιμη να δεχτεί ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, στο τέλος του οποίου η Κύπρος θα είναι ένα πλήρως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και νομίζω ότι σε αυτό μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να βρούμε μια συμβιβαστική λύση».

Είναι η πρώτη φορά, που Ελληνοκύπριος πολιτικός, δηλώνει έτοιμος να εκχωρήσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη λύση του κυπριακού.

Είναι η πρώτη φορά, που πολιτειακός αξιωματούχος και μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί πως μετά τη λύση του κυπριακού, η Κύπρος ΔΕΝ θα είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος.

Ελπίζουμε ο κ. Κασουλίδης να μην είναι ο προάγγελος αποκάλυψης κάποιας από τις λεγόμενες «συγκλίσεις», που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέκρυψε από το λαό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί εξηγήσεις τώρα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση