ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην προεκλογική Νικολαΐδη, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ

Έτοιμοι να εγγράψουν το θέμα του Δήμου Λεμεσού στην Ελέγχου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στο προεκλογικό παιχνίδι της Λεμεσού, δίπλα από τον Νίκο Νικολαϊδη, μπαίνουν έστω και με καθυστέρηση οι Λεμεσιανοί βουλευτές του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού, Ευθύμιος Δίπλαρος και Ελένη Σταύρου, εξαπολύοντας πυρά ενάντια στον νυν δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου για το ζήτημα απόκρυψης επιστολής από την Δημοτική Ομάδα και εκφράζοντας την ετοιμότητά τους να εγγράψουν το όλο θέμα του Δήμου Λεμεσού στην Βουλή. 

Σε γραπτή δήλωση που κοινοποίησαν, κάνουν λόγο για «κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια» στον Δήμο Λεμεσού.
«Είναι θεσμικά ανεπίτρεπτο και πολιτικά απαράδεκτο επιστολή του Γενικού Ελεγκτή που απευθύνεται στον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποκρύβεται από τους Δημοτικούς Συμβούλους με πρόθεση να μην γνωρίζουν πράξεις, παραλείψεις, παρατυπίες, ή παρανομίες που πιθανώς να καταγράφονται» αναφέρεται στη δήλωση και ζητείται από τον Δήμαρχο να παραδώσει την επιστολή στους Δημοτικούς Συμβούλους εξηγώντας τους λόγους της απόκρυψης της.

Την ίδια στιγμή οι βουλευτές του ΔΗΣΥ εκφράζουν την ετοιμότητά τους να εγγράψουν το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου ζητώντας από τον Γενικό Ελεγκτή να εξηγήσει όλα αυτά που καταγράφονται στις εκθέσεις του και αφορούν τον Δήμο της Λεμεσού.

Ο Νίκος Νικολαϊδης, διεκδικεί τη δημαρχία Λεμεσού, ως ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη του ΔΗΣΥ. Ωστόσο, η υποψηφιότητά του μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος και ιδιαίτερα μίας ομάδας Λεμεσιανών στελεχών που προσέβλεπαν στην στήριξη της δικής τους υποψηφιότητας από το κόμμα.

Πλέον, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, το κόμμα φαίνεται να συσπειρώνεται, καθώς η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ καθώς και οι βουλευτές του κόμματος μπαίνουν στον προεκλογικό, εξαπολύοντας βολές έναντι στον νυν δήμαρχο και το μέχρι τώρα έργο του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X