ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μετά τον Άντρο, και ο Νικόλας στην Αθήνα

Στήριξη και ευχαριστίες προς τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετά και από το ναυάγιο της δεύτερης φάσης του Μον Πελερέν, αλλά και τα όσα φημολογούνται περί κρίσης στις σχέσεις μεταξύ Λευκωσίας -Κοτζιά, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος μεταβαίνει την Πέμπτη στην Αθήνα για επαφές με την πολιτική ηγεσία του τόπου ούτως ώστε να συζητήσει τις κρίσιμες εξελίξεις στο κυπριακό.

Όπως αναφέρουν κομματικά στελέχη, οι εξελίξεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο, με την Ελλάδα να διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τη δεδομένη στιγμή στο κυπριακό. Πέραν της αλληλοενημέρωσης και το ζήτημα του συντονισμού, η ομάδα του ΔΗΚΟ έχει ως στόχο να εκφράσει ευχαριστίες προς την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση που τήρησε στο κυπριακό.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα έχει συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη. Δεν θα συναντηθεί με το Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή.

Τον Νικόλα Παπαδόπουλο θα συνοδεύσουν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού, ο Εκπρόσωπος Τύπου Άθως Αντωνιάδης ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Γιώργος Σολωμού και ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Θεόδωρος Τσακίρης.

Θα συναντηθεί επίσης με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς των ελλαδικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής και του Ποταμιού.

Το ταξίδι Νικόλα Παπαδόπουλου στην ελληνική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στη σκιά του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν και στην ατζέντα θα βρίσκονται ψηλά τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση στο θέμα της Ασφάλειας και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στη βάση των δικών της θέσεων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση