ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας συζήτησε το Κυπριακό

Η Άγκυρα έδωσε στην δημοσιότητα περιορισμένης έκτασης πληροφορίες για το περιεχόμενο

Στα πλαίσια της τελευταίας συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν είχε την ευκαιρία να θέσεις συζητήσει με τους Τούρκους στρατηγούς το μέλλον του Κυπριακού.

Η «Κ» πληροφορείται από κύκλους του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ότι στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου οι δυο πλευρές εστίασαν στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό με κύρια έμφαση στην νέα περίοδο μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης της Ελβετίας. Ο Πρόεδρος Ερντογάν συζητώντας με τους Τούρκους στρατηγούς τις νέες εξελίξεις δεν κρύβει τον προβληματισμό του για το μέλλον της ομοσπονδιακής λύσης. Επίσης, εκφράζει έντονη καχυποψία σε ότι αφορά τις πραγματικές προθέσεις της ε/κ πλευράς και της Αθήνας.

Στο τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης, η Άγκυρα έδωσε στην δημοσιότητα περιορισμένης έκτασης πληροφορίες σχετικά με την συζήτηση που αφορούσε το Κυπριακό. «Μελετήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες στο Κυπριακό με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του νησιού και στα δικαιώματα και συμφέροντα της ΤΔΒΚ», υπογραμμίζει το σχετικό ανακοινωθέν, το οποίο προσθέτει το εξής: «Υπογραμμίστηκε η υποστήριξη στις συνομιλίες που διεξάγονται για την εύρεση μιας λύσης που θα έχει δικοινοτικό, διζωνικό χαρακτήρα και θα στηρίζεται στην πολιτική ισότητα των δυο πλευρών».

Τα άλλα σημαντικά ζητήματα

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, η Τουρκία έστειλε σημαντικά μηνύματα και για το μέλλον της Συρίας και του Ιράκ.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι έχει εισέλθει στα εδάφη της Συρίας για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία του κουρδικού κινήματος και του Ισλαμικού Κράτους. Την ίδια στιγμή, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του Όρους Σίντζαρ (Σένγκαλ) που ελέγχεται από το κουρδικό κίνημα. Η Άγκυρα ξεκαθαρίζει ότι είναι έτοιμη να αναλάβει στρατιωτική πρωτοβουλία με επίκεντρο την εν λόγω την περιοχή.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X