ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Καστελόριζο πάει την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ο Πάνος Καμμένος

Διαχωρίζει τη θέση της από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η ελληνική Βουλή

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο Υπουργός προσκάλεσε τα μέλη της Επιτροπής για ενημέρωση επί των εθνικών θεμάτων στο Καστελόριζο την επόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Επιφυλακτική η αντιπολίτευση.

Ταξίδι των μελών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στο Καστελόριζο εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, επιχειρεί να διοργανώσει ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Καμμένος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε μέσω επιστολών του τα μέλη της Επιτροπής, να μεταβούν στο ακριτικό νησί την επόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, γνωστοποιώντας τους ότι εκεί θα ενημερωθούν για θέματα άμυνας, ωστόσο, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές στόχος της πρωτοβουλίας του κου Καμμένου είναι να υπάρξουν επαφές των μελών με τοπικούς φορείς και τη στρατιωτική διοίκηση Μεγίστης.

Η Βουλή πάντως διαχωρίζει τη θέση της από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με κοινοβουλευτικές πηγές να σχολιάζουν πως οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών γίνονται μόνο στη Βουλή και ο μόνος που τις συγκαλεί είναι ο πρόεδρός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως τα κόμματα της αντιπολίτευσης κρατούν από επιφυλακτική έως αρνητική στάση, καθώς διερωτώνται αν πρόκειται για μία κίνηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης με σκοπό να απαντήσει με ένα συμβολικό τρόπο και διακομματικά στις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις - δεδομένης και της πρόσφατης αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί του Καστελόριζου μέσω ΝΟΤΑΜ - ή για ένα «επικοινωνιακό σόου», στο οποίο τους θέλει «συνενόχους».

Οι πληροφορίες θέλουν τη ΝΔ να διατηρεί εντονότατες επιφυλάξεις, εξετάζοντας όμως το ενδεχόμενο να εκπροσωπηθεί συμβολικά από ένα μέλος της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κος Καμμένος έχει ήδη εισπράξει το «ΟΧΙ» από το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ η Ένωση Κεντρώων τηρεί στάση αναμονής για να διαλευκάνει τις ακριβείς προθέσεις του υπουργού και να δει τι δρόμο θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Άγνωστο παραμένει ακόμα ποια θα είναι η απάντηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αν και κρίνοντας από την οξύτατη κριτική που ασκεί το κόμμα στην συγκυβέρνηση για τα μείζονα ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, μάλλον δεν θα ετοιμάσουν αμέσως βαλίτσες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση