ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για το διάγγελμα του ΠτΔ

Θετικό το ΑΚΕΛ, πάμε σε γκρίζα διάσκεψη λέει το ΔΗΚΟ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ τοποθετήθηκαν αμέσως μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του

ΑΚΕΛ: Θεωρούμε θετικό ότι επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις

Χαμηλούς τόνους μέχρι την ενημέρωση που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διατηρεί το ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις του μετά το διάγγελμα του Προέδρου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο MegaOne ανέφερε ότι «Είχαμε πει ότι θα επιφυλαχθούμε για σχόλια και θα περιμένουμε ενημέρωση από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θεωρούμε θετικό ότι επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις, είναι σημαντικό. Έχει συμφωνηθεί μια διαδικασία, να δούμε πως θα προχωρήσει προτάσσοντας προτάσεις τις οποιες είχαμε διατυπώσει.

ΔΗΚΟ: Πάμε σε μια γκρίζα διάσκεψη

Έντονες επικρίσεις από πλευράς ΔΗΚΟ, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου να αναφέρει ότι πάμε σε μια διαδικασία η οποία είχε αποκλειστει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προηγούμενες διακαναλικές του συνεντεύξεις.

«Θα πάμε σε διάσκεψη χωρις αυτό να προϋποθετει συμφωνία στο εδαφικό και πάμε σε μια γκρίζα διάσκεψη την οποία ουσιαστικά τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζει πενταμερή, καθώς στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται σε Ηνωμένα Έθνη ούτε σε ΕΕ αλλά ούτε και στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι παντελώς απούσα από την διαδικασία της διεθνούς διάσκεψης».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X