ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επανέναρξη συνομιλιών μετά τον πάγο

Επαφές Έιντε με Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επαναρχίζουν σήμερα οι συνομιλίες για το Κυπριακό, με συνάντηση των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας.
Κατά τη σημερινή συνάντηση αναμένεται να καθοριστεί η ατζέντα και το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων.

Η συνάντηση των διαπραγματευτών και των ομάδων τους ξεκινά στις 9 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ στο νησί, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Την ίδια ώρα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε μεταβαίνει στην Άγκυρα για επαφές με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους επισήμους, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα το βράδυ.

Πάντως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για αυτή την εβδομάδα.

`Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα τις Βρυξέλλες για επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί στο δείπνο τους, την περασμένη Πέμπτη, κατά το οποίο συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την επιστροφή τους από τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν, αποφάσισαν να επαναρχίσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις τους και έδωσαν εντολή στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν να συναντώνται προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, και ότι και οι ηγέτες θα συναντώνται όταν απαιτείται.

Επίσης αποφάσισαν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου 2017, στις 11 Ιανουαρίου θα παρουσιάσουν τους χάρτες τους και ότι από την 12η Ιανουαρίου θα συγκληθεί Διάσκεψη για την Κύπρο με την πρόσθετη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και πως θα προσκληθούν όσα άλλα σχετιζόμενα μέρη απαιτείται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X