ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άγκυρα: Αναμένουμε από την Ελλάδα την έκδοση όλων των πραξικοπηματιών

Αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο κυπριακό βλέπουν κύκλοι του AKP

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να καταβάλλει προσπάθεια για την έκδοση όλων των μελών της Οργάνωσης Φέτο (Κίνημα Γκιουλέν)» ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, μετά και από την απόφαση στην Ελλάδα να μην εκδοθούν οι τρεις από τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες.

Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης σχετικά με την τύχη των τριών από τους οκτώ πραξικοπηματίες, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, προβληματίζει την Άγκυρα.

Η Κ πληροφορείται ότι το απόγευμα της Δευτέρας η είδηση κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης και βρίσκει αντίκτυπο στην τουρκική πρωτεύουσα και στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης.

Κύκλοι του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αναφέρουν στην Κ ότι η μη έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα τους έχει αντίκτυπο στα ελληνοτουρκικά, στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών και τις κρίσιμες συνομιλίες στο Κυπριακό Ζήτημα. Πηγές της «Κ» ζητούν από την Αθήνα να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» της Οργάνωσης Γκιουλέν και εκφράζουν την άποψη ότι η έκδοση των πραξικοπηματιών έπρεπε να είχε λάβει χώρα πριν από πολύ καιρό και δίχως καμία καθυστέρηση.

Οι πληροφορίες της Κ δείχνουν ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες δεν αποκλείονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης επί του θέματος.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση