ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέρασε η Συμφωνία των Παρισίων από το υπουργικό

Η επικύρωση της Συμφωνίας από τη Βουλή θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή, σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο twitter.

`Οπως αναφέρει ο κ. Κουγιάλης η επικύρωση της Συμφωνίας από τη Βουλή θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Η Συμφωνία των Παρισίων είναι μια παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που επιτεύχθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Παρίσι. Η συμφωνία αποτελεί ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C. Καλύπτει την περίοδο από το 2020 και μετά.

Τα κύρια στοιχεία της νέας Συμφωνίας των Παρισίων

Ως μακροπρόθεσμο στόχο οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να συγκρατήσουν την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα και να συνεχίσουν τις προσπάθειες να την περιορίσουν στον 1,5°C.

Οι χώρες υπέβαλαν ολοκληρωμένα εθνικά σχέδια δράσης για το κλίμα με στόχο τη μείωση των εκπομπών τους.
Οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να γνωστοποιούν ανά 5ετία τις συνεισφορές τους με σκοπό τον καθορισμό πιο φιλόδοξων στόχων.

Δέχθηκαν επίσης να γνωστοποιούν μεταξύ τους και στο κοινό την πρόοδό τους προς την επίτευξη των στόχων τους, με σκοπό την εξασφάλιση διαφάνειας. Την ίδια ώρα ΕΕ και άλλες ανεπτυγμένες χώρες θα εξακολουθήσουν να παρέχουν χρηματοδότηση για το κλίμα, προκειμένου να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες τόσο να μειώσουν τις εκπομπές όσο και να θωρακιστούν έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση