ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Εν μέσω «μεγάλης εβδομάδας» η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Οι εξελίξεις λόγω της ώρας αναμένεται να είναι ραγδαίες

Newsroom K

Για την προσεχή Τρίτη το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η πρώτη, μετά το δείπνο, συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί. Η συνάντηση, πραγματοποιείται μια μόλις μέρα πριν από αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Σε αυτή θα παραστούν τόσο ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης όσο και ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.

Βασικό θέμα της συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί, αναμένεται να είναι η προετοιμασία για τη μετάβαση στη Γενεύη αρχές του χρόνου, τη στιγμή μάλιστα που από τα κατεχόμενα ακόμη γίνεται λόγος για πενταμερή, με τις ε/κ πηγές να επιμένουν σε όλους τους τόνους πως η συνάντηση θα είναι πολυμερής, με την παρουσία της κυπριακής Δημοκρατίας, της ΕΕ και των μόνιμων μελών του ΣΑ.

Ωστόσο ήδη από αύριο Δευτέρα, αναμένεται να πάρουν νέα τροπή τα γεγονότα στα κατεχόμενα, εφόσον αναμένεται να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις οι συνδικαλιστικές πλατφόρμες λόγω της μη αλλαγής της ώρας.
Τ/κ ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι η «κυβέρνηση» είναι αμετακίνητη στη θέση της για μη αλλαγή της ώρας, όταν ήδη εδώ και μερικές ώρες έχει λήξει το τελεσίγραφο που έδωσαν συντεχνίες και μαθητικές οργανώσεις, μπαίνοντας αμφότεροι σε πορεία σύγκρουσης.

Εκνευρισμός στην Άγκυρα

Στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν τόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι όσο και καθηγητές, απειλώντας και με απεργίες διαρκείας, τη στιγμή που καταγράφονται περιστατικά πίεσης από ανώτερους λειτουργούς προς υπαλλήλους για την εφαρμογή του νέου ωραρίου αλλά και σε σχολεία με μαθητές να μην αφήνονται να εισέλθουν σε αυτά, πριν από τις 8.30 αντί στις 8.

Το θέμα προκαλεί και πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό της «κυβέρνησης», ενώ και πηγές από την Άγκυρα μεταδίδουν στην «Κ» πως το Προεδρικό του Ερντογάν βλέπει με εκνευρισμό τα συμβαίνοντα στα κατεχόμενα, σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία για το κυπριακό.

Μάλιστα, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, πληροφορίες από την Τουρκία «ψάχνουν» για ξένο δάχτυλο πίσω από τις κινητοποιήσεις λόγω της ώρας, ισχυριζόμενοι πως οι διαδηλωτές λαμβάνουν εντολές από ξένες πρωτεύουσες που επιδιώκουν να πλήξουν τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X