ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρά Αβέρωφ για τις επικρίσεις στο Κυπριακό

Καθημερινά γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης τονίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πυρά εναντίον όσων επικρίνουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τους χειρισμούς στο Κυπριακό, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του Δησύ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στο Τρίτο, έκανε λόγο για καθημερινή προσπάθεια παραπληροφόρησης, διαστρέβλωσης και καλλιέργειας φόβου, προκειμένου να σκοτωθεί η όποια ελπίδα για λύση.

Σε καθημερινή βάση, είπε, πολιτικός αρχηγός διαστρεβλώνει τα γεγονότα, λέγοντας ότι θα υπάρχει περιορισμός στη διακίνηση και στην εγκατάσταση.

Στην πραγματικότητα, είπε ο κύριος Νεοφύτου, επιτεύχθηκε η καλύτερη ποιοτική προσέγγιση στο θέμα από το 1974. Διασφαλίσαμε είπε, πλήρως και απόλυτα τις ευρωπαϊκές αρχές.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τον Καραβά, όπου κατοικούν χίλιοι Τουρκοκύπριοι, και θα τελεί υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι μετά τη λύση όσοι Ελληνοκύπριοι θέλουν θα μπορούν να αποκτήσουν σπίτι και επαγγελματική στέγη. Αν εγκατασταθούν εκεί χίλιοι Ελληνοκύπριοι, πρόσθεσε, η ψήφος τους θα μετρήσει στο 20%.

Ο κύριος Νεοφύτου ξεκαθάρισε ότι αν δεν κατατεθεί χάρτης στις 11 Ιανουαρίου, δεν θα υπάρξει διάσκεψη στις 12 του μήνα.
Διερωτήθηκε ακόμα γιατί κάποιοι βιάζονται να προκαθορίσουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα είναι παρούσα στη διάσκεψη, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να καταργηθούν οι εγγυήσεις χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι συμβαλλόμενο μέρος.

Τόνισε δε κατηγορηματικά ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Δησύ δεν πρόκειται να δεχθούν συνέχιση των εγγυήσεων του 1960.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση