ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στον προεκλογικό των δημοτικών το λιμάνι Λάρνακας

Για προεκλογικές σκοπιμότητες κάνει λόγο το ΑΚΕΛ-Για μαγκιές ο ΔΗΣΥ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σφήνα στον προεκλογικό των δημοτικών εκλογών μπαίνει τελικώς το λιμάνι Λάρνακας μετά και την καταψήφιση των κονδυλίων για την ανάπτυξη του από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αμέσως ο ΔΗΣΥ επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για πισωγύρισμα της ανάπτυξης της Λάρνακας με την καταψήφισή τους, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα για προεκλογικές σκοπιμότητες πίσω από την κίνηση της κυβέρνησης.

Το ΑΚΕΛ, το οποίο αρχικά έκανε λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες, σε σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου Στέφανου Στεφάνου σημείωσε πως δεν έχει διαπιστωθεί πρόβλημα με τα κονδύλια του λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, ωστόσο εξέφρασε την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ για να ξεπεραστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα ενδεχομένως να προκύψει.

«Οι κυβερνώντες, όμως, επιμένουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Γιατί τόση επιμονή, είναι πλέον φανερό σε κάθε αντικειμενικό πολίτη. Σκαρφίζονται προβλήματα για να τα εκμεταλλεύονται ενόψει των δημοτικών εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου για να προσθέσει πως είναι δικαίωμά του να προωθεί «την υποψηφιότητα που υποστηρίζει στη Λάρνακα. Είναι όμως ανήθικο και αντιδεοντολογικό να επιμένει ότι η αντιπολίτευση τάχα παρεμποδίζει την ανάπτυξη».
«Ειδικά για τη Λάρνακα, οι πολίτες θυμούνται ποιος ήταν ο εκλεκτός του Συναγερμού στις προηγούμενες εκλογές τον οποίο τελικά εξέλεξε δήμαρχο. Όλοι γνωρίζουν ποια ήταν η εξέλιξη με το δήμαρχο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η ΕΔΕΚ όπου σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζεται πως «καταψήφισε το κονδύλι των αποκρατικοποιήσεων μετά από την τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή ο οποίος ανέφερε ότι η θέση της κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση της CYTA , αποσύρεται και ότι θα προχωρήσουν σε διενέργεια μελέτης για στρατηγικό επενδυτή – διαχειριστή, παραμένοντας έτσι η CYTA στο κράτος».

«Κάτω λοιπόν από αυτές τις προϋποθέσεις» εξηγεί «δεν υπήρχε λόγος να ψηφιστεί οποιοδήποτε κονδύλι για αποκρατικοποίηση».

Σημειώνεται στη γραπτή ανακοίνωση πως «εάν η κυβέρνηση με «σκοπιμότητα» και «δόλο» ή ενδεχομένως από «άγνοια», ενέταξε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για το λιμάνι της Λάρνακας στις αποκρατικοποιήσεις, αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Εκτός και αν σκόπιμα το έκανε, για να ψηφίσει η Βουλή τις αποκρατικοποιήσεις και να δικαιολογήσει στη συνέχεια την οποιαδήποτε επιλογή και απόφασή της».

«Για το ότι συνέβηκε, την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός και αν όντος θέλουν να αποκαταστήσουν το όλο θέμα, αυτοί πρέπει να αναλάβουν και την πρωτοβουλία αποκατάστασης του ζητήματος» καταλήγει η ΕΔΕΚ.
Δεικτική ήταν η απάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου: «Σήμερα, εκ μέρους του ΑΚΕΛ δηλώθηκε ότι μπορεί η κυβέρνηση από βδομάδας να πάει στην Βουλή και να ζητήσει αποδέσμευση του κονδυλίου για το λιμάνι της Λάρνακας.

Θα τους υπενθυμίσω, αποδέσμευση ζερομένων κονδυλίων είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Να τους υπενθυμίσω ότι οι μαγκίες τους, διέγραψαν τα κονδύλια για τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν υπάρχουν κονδύλια και όταν δεν υπάρχουν κονδύλια, να αποδεσμεύσεις τι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Συναγερμικός Πρόεδρος.

Στη μάχη και οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Το όλο ζήτημα της καταψήφισης των κονδυλίων για το λιμάνι Λάρνακας αξιοποίησε πλήρως στο προεκλογικό του ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρνακας ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ Αλέξης Μιχαηλίδης. Ο ίδιος συναντήθηκε με τον Υπουργό Συγκοινωνιών ούτως ώστε να εκφράσει την άποψη ότι η ανάπτυξη του λιμανιού πρέπει να διασφαλιστεί. Κατηγορώντας ΑΚΕΛ ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών πως έβαλαν ταφόπλακα στην ανάπτυξη της Λάρνακας, έριξε το γάντι στους ανθυποψηφίους του Ανδρέα Βύρα και Πέτρο Χριστοδούλου ούτως ώστε να τοποθετηθούν για την όλη διαδικασία.

«Ας αφήσουμε τη Λάρνακα μακριά από τις προεκλογικές σκοπιμότητες. Όλοι μας συμφωνούμε και μάλιστα απαιτούμε ότι το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας πρέπει να προχωρήσει. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Όποιος σταθεί εμπόδιο σημαίνει πως δρα ενάντια στα συμφέροντα της πόλης μας και θα με βρει απέναντι του» ήταν η απάντηση του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Ανδρέα Βύρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση