ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν πάει βουλή για το λιμάνι Λάρνακας ο ΔΗΣΥ

Άνευ αντικειμένου θεωρεί τη σύσκεψη της 19ης Δεκεμβρίου ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Άνευ αντικειμένου θεωρεί τη σύσκεψη της 19ης Δεκεμβρίου με θέμα το κονδύλι ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας ο ΔΗΣΥ. Ένα ζήτημα το οποίο καταθέτει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Συλλούρη «η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής ήταν και είναι τόσο ξεκάθαρη που δεν χρειάζεται ερμηνείες… Εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός γνωρίζουμε τι ψηφίστηκε στη Βουλή και δεν χρειάζεται να παραστούμε σε συσκέψεις για ερμηνείες».


Ο κ. Νεοφύτου δεν παρέλειψε να ασκήσει την κριτική του προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία μετά και από την καταψήφιση του εν λόγω κονδυλίου έκαναν λόγο για υποστήριξη της ανάπτυξης της Λάρνακας. «Πως είναι δυνατόν, κόμματα τα οποία δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι είναι ενάντια σε ότι έχει να κάνει με αποκρατικοποίηση, να έρχονται τώρα στη Βουλή και να δηλώνουν ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης του Λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας; Δεν είναι οι ίδιοι οι οποίοi καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του Λιμανιού της Λεμεσού; Δεν είναι οι ίδιοι που στην συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής της 2ας Δεκεμβρίου καταψήφισαν τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων Κύπρου για το 2016 με την αιτιολογία ότι διαφωνούν με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης;»


Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αποκοπή του κονδυλίου ανάπτυξης του λιμανιού Λάρνακας, υπήρξε ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, με τον ΔΗΣΥ να κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης για πισωγύρισμα στην ανάπτυξη της Λάρνακας και το ΑΚΕΛ να επισημαίνει πως τα κονδύλια δεν κόπηκαν. Ενόψει και δημοτικών εκλογών, πάρθηκε η απόφαση να επανεξεταστεί το θέμα σε σύσκεψη της βουλής, με τον ΔΗΣΥ να αποφασίζει πως είναι αχρείαστη η παρουσία του καθώς γνωρίζει καλά τι έκαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X