ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλλαγή σκυτάλης στη Λεμεσό για μόλις δέκα ψήφους

Ο Νίκος Νικολαΐδης διαδέχεται τον επί δέκα χρόνια δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχει ούτε νικητής ούτε ηττημένος, υπάρχει μια πόλη που την αγαπάμε όλοι και από αύριο θα πρέπει να συστρατευτούμε όλοι για να δουλέψουμε γι αυτή την πόλη, ανέφερε απόψε ο νέος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, σε νέες δηλώσεις του, εκφράζοντας την εκτίμηση του προς τον ανθυποψήφιο, του Ανδρέα Χρίστου.

Εκατοντάδες υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Νίκου Νικολαΐδη πανηγύρισαν έξω από το εκλογικό του επιτελείο την εκλογή του στη δημαρχία Λεμεσού, ενώ γύρω στις 21:30 έφτασε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Νικολαΐδη, χωρίς ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις.

Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο νέος Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επέδειξε το κόμμα στο πρόσωπο του, σημειώνοντας ότι "η απόφαση στήριξης μου ήταν μια απόφαση υπερβατική, μια απόφαση η οποία στέλνει ισχυρά μηνύματα σε ό,τι αφορά τον πολιτικό εκσυγχρονισμό που πρέπει να επιχειρήσουμε επιτέλους σε αυτόν τον τόπο και να τοποθετήσουμε τα θέματα της ΤΑ έξω από τα οποιαδήποτε κομματικά στεγανά ή τις κομματικές αντιπαραθέσεις".

Ευχαρίστησε παράλληλα το Κίνημα "Αλληλεγγύη" και την Πρόεδρο του Ελένη Θεοχάρους, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών και τον Πρόεδρο του Γιώργο Περδίκη, καθώς και την Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού για τη στήριξη της υποψηφιότητας του.

"Είναι μια μεγάλη τιμή που ασφαλώς με φορτώνει με ένα τεράστιο βάρος ευθύνης και εκείνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι να προσπαθήσω, αναλώνοντας κάθε ικμάδα της δύναμης μου να ανταποκριθώ σε αυτή την τεράστια ευθύνη", είπε και πρόσθεσε ότι "οι προκλήσεις είναι μεγάλες, τα θέματα που πρέπει να δούμε είναι πάρα πολύ σημαντικά και δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε καθυστέρηση".

Θα πρέπει, συνέχισε, να αρχίσουμε δουλειά, να βάλουμε τα θέματα κάτω, να συζητήσουμε με το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τους φορείς της πόλης, γιατί αυτές οι αποφάσεις πρέπει να είναι συλλογικές, για το τι πρέπει να κάνουμε και στη βάση των δικών μας αρχών αλλά και στη βάση μιας πιο επεξεργασμένης πρότασης και σχεδίου δράσης.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση του προς τον ανθυποψήφιο του Ανδρέα Χρίστου, τον οποίον όπως υπέδειξε "η πόλη, η Λεμεσός μας, τον έχει τιμήσει όχι μόνο εκλέγοντας τον δυο φορές Δήμαρχο για δέκα χρόνια, αλλά τον έχει τιμήσει και σε αυτή την εκλογική διαδικασία".

Υπογράμμισε ακόμη πως "δεν υπάρχει ούτε νικητής, ούτε ηττημένος, υπάρχει μια πόλη που την αγαπάμε όλοι και από αύριο θα πρέπει να συστρατευτούμε όλοι για να δουλέψουμε γι αυτή την πόλη".

Ήσυχος με τη συνείδηση του ο Ανδρέας Χρίστου

Ο λαός αποφάσισε να εκλέξει Δήμαρχο τον Νίκο Νικολαΐδη και το αποτέλεσμα είναι σεβαστό, ανέφερε ο Ανδρέας Χρίστου μετά το τελικό αποτέλεσμα για τη δημαρχία της Λεμεσού, σημειώνοντας πως ο ίδιος νιώθει ήσυχος με τη συνείδηση του.

Ο κ.Χρίστου, που βρισκόταν στο επιτελείο του μαζί με στενούς του συνεργάτες, παρακολουθούσε από την τηλεόραση τη διαδικασία η οποία εξελίχθηκε σε μονομαχία μέχρι την τελευταία κάλπη, με το νούμερο 39, η οποία ήταν και αυτή που καθόρισε τελικά το αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας νέο Δήμαρχο Λεμεσού τον Νίκο Νικολαΐδη, με μόλις δέκα ψήφους διαφορά.

"Ο λαός αποφάσισε έστω και με μια ελάχιστη διαφορά, να είναι ο κ. Νικολαΐδης ο νέος Δήμαρχος. Και εύχομαι κάθε επιτυχία", είπε ο Ανδρέας Χρίστου, ευχαριστώντας τους συμπολίτες του "οι οποίοι στη διάρκεια αυτών των δέκα χρόνων στήριξαν την προσπάθεια μας, όλους εκείνους που και σε αυτές τις εκλογές ήταν μαζί μας, τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και το Κόμμα για τα Ζώα, τα οποία στήριξαν την υποψηφιότητα μας, αλλά και πολλούς ανώνυμους και επώνυμους δημότες που συμπορεύτηκαν και εύχομαι η πόλη μας να πάει καλά".

" Όλα αυτά έχουν σχέση με την πόλη μας, με την ευημερία, με την πρόοδο, με την ανάπτυξη της Λεμεσού και δεν έχουν σχέση με κεκτημένα ή επιθυμίες οποιουδήποτε από εμάς", ανέφερε, ενώ ερωτηθείς εάν νιώθει πικραμένος απάντησε "νιώθω ήσυχος με τη συνείδηση μου, τα άλλα θα τα πούμε στην εξέλιξη".

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως δεν εκτιμήθηκε το έργο του βάση του αποτελέσματος, ο κ.Χρίστου είπε "είναι μια απόφαση την οποίαν σεβόμαστε, από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, βγάζω κι εγώ τα δικά μου, κάποια στιγμή μπορεί να τα συζητήσουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα αποτέλεσμα για το οποίο ο λαός αναλαμβάνει και το βάρος και την ευθύνη να προχωρήσει παρακάτω".

Τέλος κληθείς να πει ποια συμβουλή δίνει στον νέο Δήμαρχο Λεμεσού, απάντησε "σκληρή δουλειά, συναίνεση, μέτρο και σοφία".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση