ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Είδε πολεμική στη Λεμεσό η ΕΔΕΚ

Σημαντική επιτυχία τα ποσοστά τους λένε οι Σοσιαλιστές

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Πολεμική λέει ότι δέχτηκε η ΕΔΕΚ σε διάφορους δήμους και ειδικά στους δήμους της επαρχίας Λεμεσού. Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου θεώρησε σημαντική την επιτυχία της ΕΔΕΚ συγκριτικά και με τα ποσοστά που έλαβε το κόμμα στις απερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Η ΕΔΕΚ συγχαίρει όλους όσους έχουν εκλεγεί δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κοινοτάρχες, μέλη κοινοτικών συμβουλίων και σχολικοί έφοροι. Συγχαίρουμε όλους τους υποψήφιους της ΕΔΕΚ και τα στελέχη του κόμματος που δούλεψαν για τις δημοτικές εκλογές μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την επίτευξη των εκλογικών στόχων που έθεσε το κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  1. Η κα. Παναγιώτου επεσήμανε τους τρείς στόχους του κόμματος που ήταν οι εξής:

     

    Να εκλέξει τουλάχιστον 3 Δημάρχους. Το 2011 η ΕΔΕΚ είχε μόνο 1 δήμαρχο ενώ σήμερα έχει 3.

    2. Να διατηρήσει την 4η θέση στα δημοτικά συμβούλια, στόχος ο οποίος επιτεύχθηκε κατά τρόπο απόλυτο.

    3. Με δεδομένο ότι τις εκλογές τις διεκδικούσαν 8 συνδυασμοί παγκύπρια, ο στόχος μας ήταν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της ΕΔΕΚ να μην είναι λιγότερο από 30. Από τα αποτελέσματα επιβεβαιώνεται ότι στις δημοτικές εκλογές του 2016 οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΕΔΕΚ είναι 37.

    «Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, τα ποσοστά του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές καθώς επίσης και την πολεμική που το κόμμα δέχτηκε σε διάφορους δήμους, και ειδικά στους δήμους της επαρχίας Λεμεσού, τα αποτελέσματα αναμφίβολα αποτελούν μια σημαντική επιτυχία για την ΕΔΕΚ και θέτουν ακριβώς τις βάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και την περαιτέρω ενίσχυση της εκλογικής του δύναμης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ηγεσία της ΕΔΕΚ είχε στηρίξει για τη δημαρχία Λεμεσού τον Ανδρέα Χρίστου αντι το στέλεχος του κόμματος Νίκο Νικολαϊδη αποστέλλοντας μάλιστα tweet ανήμερα των εκλογών πως η ΕΔΕΚ στηρίζει Χρίστου. Ήταν μάλιστα και στο επιτελείο του απερχόμενου δημάρχου, κατά το θρίλερ της καταμέτρησης.

     

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση