ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

180 από τους 478 Δημοτικούς Συμβούλους εξέλεξε ο ΔΗΣΥ

Ρεκόρ επιδόσεων βλέπει ο Δημοκρατικός Συναγερμός την επομένη των εκλογών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

180 από τους 478 δημοτικούς συμβούλους εξέλεξε ο Δημοκρατικός Συναγερμός και πανηγυρίζει για ρεκόρ επιδόσεων, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Πρόδρομο Προδρόμου να αναφέρει πως η χθεσινή ήταν μία πολύ καλή μέρα για τον ΔΗΣΥ.

«Επικράτησε βεβαίως η λογική και η θέληση της κοινωνίας με τοπικά κριτήρια και ιδιομορφίες. Η κοινωνία αγκάλιασε τις περισσότερες από τις επιλογές δημάρχων που προώθησε το κόμμα μας και είδαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως στη Λεμεσό, στην Αμμόχωστο, στην Πάφο και αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως ήταν ακόμη καλύτερη μέρα εκεί όπου μετρώνται κομματικές επιδόσεις, δηλαδή στα δημοτικά συμβούλια.

«Στο σύνολο των δημαρχούμενων περιοχών, σε ένα εκλογικό σώμα 441 χιλιάδων ψηφοφόρων, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι πρώτο κόμμα με παγκύπριο ποσοστό 37,3%. Πρώτο κόμμα με διαφορά μάλιστα πάνω από 10 μονάδες από το δεύτερο» αναφέρει για να προσθέσει πως σε σύνολο 478 δημοτικών συμβούλων παγκυπρίως απέκτησε αριθμό ρεκόρ.

«Σε αυτές τις εκλογές τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ κατέγραψαν το ιστορικά ψηλότερο ποσοστό του κόμματος σε αρκετούς δήμους, όπως για παράδειγμα την Αμμόχωστο και την Πάφο αλλά και την Λακατάμεια, την Αγλαντζιά, τον Ύψωνα και την Αγία Νάπα» πρόσθεσε.

«Με ικανοποίηση, διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος έδειξε εμπιστοσύνη και επέλεξε τις προτάσεις και τους συνδυασμούς υποψηφίων του Δημοκρατικού Συναγερμού. Υπογραμμίζουμε ότι αυτό αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας μας να αναδείξουμε σοβαρές πρωτοβουλίες και εισηγήσεις για υπεύθυνη διαχείριση και για την μεταρρύθμιση, με αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών» σημείωσε συγχαίροντας τους εκλεγέντες και τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ΔΗΣΥ παρά το υψηλό ποσοστό που κατέγραψε στην Λακατάμια, ο εκλεκτός του για τη δημαρχία νικήθηκε κατά κράτος από την υποψήφια του ΑΚΕΛ Φωτούλα Χατζηπαπά, ενώ στην Αγλαντζιά παίχτηκε μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Χαράλαμπου Πετρίδη του ΔΗΣΥ και του υποψήφιου της τριμερούς Κώστα Κόρτα.

Ο ΔΗΣΥ κατόρθωσε την υστάτη να κερδίσει την παραδοσιακά ΑΚΕΛική πόλη Λεμεσό, όπως επίσης και την Αμμόχωστο με τον Αλέξη Γαλανό. Έχασε ωστόσο τον σημαντικό δήμο Στροβόλου από το συναγερμικό στέλεχός του, όπως επίσης κινδύνευσε να χάσει τον Δήμο Έγκωμης από τον αντάρτη του Φοίβο Ζαχαριάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση