ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Αν θέλει η Άγκυρα το Κυπριακό θα επιλυθεί

Δεν βλέπει λόγο παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ

Εάν θέλει η Άγκυρα το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί, δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και ότι αν η Τουρκία έχει τη βούληση, υπάρχει και η ευκαιρία.

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι ελπίζει να γίνουν αποδεκτές και οι ευαισθησίες της ελληνοκυπριακής πλευράς ενώ όσον αφορά στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας σημείωσε ότι δεν βλέπει μετά τη λύση να υπάρχει λόγος παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων. «Επομένως μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο που απαιτείται, θα πρέπει να τα τουρκικά στρατεύματα να αποχωρήσουν για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά» αποτελέσματα, τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν βλέπει πώς ύστερα από 42 χρόνια μπορεί κάποιος να λέει ότι κάποιοι βιάζονται και κάποιοι δεν βιάζονται, προσθέτοντας ότι αυτοί που πάντα ήθελαν το ταχύτερο δυνατό τη λύση ήταν οι Ελληνοκύπριοι και «μακάρι να μην υπήρχε η τουρκική αδιαλλαξία και να φτάναμε στην λύση το νωρίτερο δυνατόν».

Ανέφερε ότι ο χρόνος επιδρά αρνητικά και «ο λόγος είναι ότι δημιουργούνται τετελεσμένα που είναι μη αναστρέψιμα και συνεπώς κάθε φορά που διαπραγματευόμαστε αντιμετωπίζουμε νέα δεδομένα που δεν βοηθούν στην επίτευξη μίας λύσης που θα ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες και ανησυχίες, αλλά και στις διεκδικήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X