ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς αυτοδυναμία οδεύει ο Οζερσάι

88,8% των Τουρκοκυπρίων τάσσεται υπέρ της διαιώνισης της παρουσίας του τουρκικού στρατού

Ο τέως διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και ηγέτης του Κόμματος Λαού βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου. Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ και το κόμμα του οδεύουν προς την αυτοδυναμία στις ενδεχόμενες πρόωρες «βουλευτικές εκλογές». Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης της τουρκικής εταιρίας Γκεζιτζί, της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στον τ/κ τύπο.

Η νέα δημοσκόπηση έρχεται από μια εταιρία, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις πρόσφατες «προεδρικές εκλογές». Η εταιρία Γκεζιντζί είχε προβλέψει την «άνετη» νίκη του Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 88,8% των Τουρκοκυπρίων τάσσεται υπέρ της διαιώνισης της παρουσίας του τουρκικού στρατού στην Κύπρου. Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση δημοψηφίσματος για το Κυπριακό, το 41,3% των Τουρκοκυπρίων δηλώνει ότι θα ψηφίσει «όχι». Το 22,2% της κοινότητας ψηφίζει «ναι» και το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 36,5%. Το 46,7% των Τουρκοκυπρίων δηλώνει ότι δεν πρέπει να επιστραφούν γη και περιουσίες στους ε/κ.

Σε ότι αφορά τα ποσοστά που ενδέχεται να εξασφαλίσουν τα τ/κ πολιτικό κόμματα σε περίπτωση πρόωρων «βουλευτικών εκλογών», η εικόνα έχει ως εξής:

Κόμμα του Λαού: 38,1%
Κόμμα Εθνικής Ενότητας: 26,7%
Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα: 19,6%
Δημοκρατικό Κόμμα: 5,2%
Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατία: 2,4%
Κόμμα Αναγέννησης: 1,4%
Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα: 1,3%
Κόμμα Κοινοτικής Λύτρωσης: 1,3%
Κόμμα Ενωμένης Κύπρο: 1,2%
Κόμμα Νέα Κύπρος: 1,2%

Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση, το «συγκυβερνών» Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς ξεπερνά οριακά το όριο για την είσοδο στην «βουλή» ενώ το κόμμα του Ακιντζί δεν καταφέρνει να εισέλθει στην νέα βουλή.

Επίσης, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση, το 59% των Τουρκοκυπρίων θεωρεί αποτυχημένο το έργο της σημερινής «συγκυβέρνησης». Το 59,2% της κοινότητας ζητά πρόωρες «εκλογές».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Τουρκοκύπριοι; Το 34% των Τουρκοκυπρίων, απαντώντας στο συγκεκριμένο ερώτημα αναφέρει το Κυπριακό, το 28% το κυκλοφοριακό, το 27% την παιδεία, το 18% το κομματικό κατεστημένο και το 18% την διαφθορά.

 

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X