ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετοιμάζονται για Γενεύη οι αρχηγοί, άλλοι μόνοι, άλλοι με συνοδεία

Ανοικτό για Αβέρωφ, με Τσελεπή ο Άντρος, με ομάδα κρούσης ο Νικόλας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ένα περίπου δεκαήμερο πριν από το κρίσιμο, για το κυπριακό, ταξίδι στη Γενεύη, ζυμώσεις διαβουλεύσεις διεργασίες και κυρίως διαφωνίες παρατηρούνται στο εσωτερικό μέτωπο. Πέραν του προεδρικού που διαμορφώνει το δικό του στρατηγικό πλάνο, οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το ταξίδι, καθώς για πολλούς αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει όχι μόνο ραντεβού με την ιστορία, αλλά ορόσημο για τις συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών. Ποιοι θα παρευρεθούν σε αυτό το κρίσιμο ταξίδι, είναι ένα ερώτημα που εγείρεται και συζητείται ήδη στα κομματικά πηγαδάκια.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν στην «Κ» πως το Προεδρικό έχει αποστείλει μεν πρόσκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς για να ακολουθήσουν τον Πρόεδρο, συμπεριλαμβάνοντάς τους στην «προεδρική πτήση» για τη Γενεύη ωστόσο αυτή η πρόσκληση καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα ενός και μόνο προσώπου από κάθε κόμμα. Όπως επισημαίνεται, εάν κάποιος εκ των κομματαρχών επιθυμεί να πάρει μαζί του τους δικούς του συνεργάτες, τότε τα έξοδα αυτά θα κληθεί να καλύψει το ίδιο το κόμμα.

Ήδη, το παρόν τους στη Γενεύη αναμένεται –εκτός απρόοπτου- να δώσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου. Πηγές αναφέρουν πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προτίθεται να απευθύνει πρόσκληση στον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος Λευτέρη Χριστοφόρου, ωστόσο αν ο κ. Χριστοφόρου δεν καταφέρει να μεταβεί μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, μαζί του θα βρίσκεται ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης. Πάντως, ο κ. Χριστοφόρου, φαίνεται να μην έχει προς το παρόν καμία ενημέρωση για να μεταβεί στη Γενεύη, κάτι που θέτει το ζήτημα ανοικτό. Από το ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού, θα μεταβεί μαζί με τον στενό του συνεργάτη και επικεφαλής του γραφείου για το κυπριακό Τουμάζο Τσελεπή.

Ενδιαφέρον παρατηρείται στο ΔΗΚΟ, καθώς ο Νικόλας Παπαδόπουλος, όχι μόνο δεν θα μεταβεί μόνος, αλλά αναμένεται να τον ακολουθήσει μία μικρή ομάδα των στενών συνεργατών του, με τα βλέμματα να στρέφονται στον πέμπτο όροφο του κόμματος. Αν και η ομάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει πηγές του ΔΗΚΟ αναφέρουν οτι ο Νικόλας Παπαδόπουλος πάει καλά προετοιμασμένος στη Γενεύη με στόχο να θέσει τις κόκκινες γραμμές και να συγκρατήσει όπως λένε οι ίδιες πηγές τον Πρόεδρο από τυχόν υποχωρήσεις.

Μόνοι επί του παρόντος, φαίνεται να οδεύουν προς την Γενεύη, τόσο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος όσο και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας. Από πλευράς της Αλληλεγγύης, την Ελένη Θεοχάρους αναμένεται να συνοδεύσει ο Μιχάλης Γιωργάλλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X