ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντάλλαξαν τα τυπικά Χρίστου- Νικολαϊδης

Τυπικές ευχαριστίες και ευχές μεταξύ νέου δημάρχου και απερχόμενου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε ένα ιδιαίτερα ψυχροπολεμικό κλίμα έγινε η ανάληψη καθηκόντων της δημαρχίας μεταξύ του απερχόμενου Ανδρέα Χρίστου και του νέου δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαϊδη, κάτι άλλωστε το οποίο ήταν αναμενόμενο μετά την έντονη προεκλογική μάχη που δόθηκε στη συμπρωτεύουσα.

Ο νέος δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε τον Ανδρέα Χρίστου και την απερχόμενη δημοτική ομάδα για το έργο τους, ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο παλαιότερων δημάρχων, όπως των Χατζηπαύλου- Κοντίδη και το ιστορικό έργο του Χριστόδουλου Σώζου και Πλουτή Σέρβα. Ο Ανδρέας Χρίστου από την πλευρά του, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του δεκάχρονου έργου του, νουθέτησε τους δημοτικούς υπαλλήλους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή, χωρίς βέβαια να απευθυνθεί ονομαστικά προς τον Νίκο Νικολαϊδη.

Τυπικές ευχαριστίες σε Χρίστου-Μνεία σε όλους τους παλαιότερους δημάρχους από Νικολαϊδη

«Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Δημάρχου Λεμεσού. Έχοντας πλήρη συναίσθηση των τεράστιων ευθυνών της θέσης του Δημάρχου Λεμεσού, σας διαβεβαιώνω ότι θα αναλώσω και τη τελευταία ικμάδα της δύναμης μου για να υπηρετήσω την πόλη μας και τους συνδημότες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νικολαϊδης.

«Θα ήθελα εκ μέρους του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και εκ μέρους όλης της πόλης μας, να εκφράσω προς τον απερχόμενο Δήμαρχο, τον κ. Ανδρέα Χρίστου, θερμές ευχαριστίες για όλα όσα πρόσφερε στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ανάλογες ευχαριστίες εκφράζω και προς κάθε ένα από τα μέλη του απελθόντος δημοτικού συμβουλίου» επεσήμανε διαβεβαιώνοντας πως η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει τις προσπάθειες τους. «Είμαστε όλοι υπηρέτες αυτής της πόλης και αυτό είναι μέγιστη τιμή. Πάνω από τα πρόσκαιρα αξιώματα μας είναι το καλό αυτής της πόλης, πάνω από τις οποιεσδήποτε διαφορές και προσωπικές απογοητεύσεις μας είναι η κοινή μας αγάπη για αυτή την πόλη, αυτή την πόλη που μας ενώνει και μας προδιαγράφει ως ένα σύνολο, το σύνολο των δημοτών της» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ενδιαφέρον προκάλεσε το γεγονός ότι ο Νίκος Νικολαϊδης έκανε ιδιαίτερη μνεία και εξέφρασε την εκτίμησή του προς τους δύο πρώην δημάρχους Αντώνη Χατζηπαύλου και Δημήτρη Κοντίδη, οι οποίοι ήταν παρόντες στην τελετή ανάληψης καθηκόντων.

Κλείνοντας, ο κ. Νικολαϊδης επεσήμανε ότι «έχω πλήρη συναίσθηση της βαριάς κληρονομιάς της Δημαρχίας της Λεμεσού που δημιουργήθηκε από τις δημαρχίες ενός Χριστόδουλου Σώζου, ενός Πλουτή Σέρβα, αλλά και πολλών άλλων φωτισμένων δημάρχων που υπηρέτησαν αυτή την πόλη. Απέναντι σε όλους αυτούς τους σημαντικούς υπηρέτες της πόλης μας, έχω να προτάξω, με πολλή σεμνότητα, τη δική μου αγάπη για την πόλη μας, τη δική μου αφοσίωση και τη δική μου θέληση για δουλειά, σκληρή δουλειά για το συλλογικό καλό» ανέφερε τέλος ο νέος δήμαρχος Λεμεσού καλώντας όλους να συμμετάσχουν στο όραμα για τη νέα Λεμεσό.

Ούτε αναφορά στον Νικολαϊδη από Χρίστου

Ο απερχόμενος δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου έκανε μία εκτενή απολογία του έργου του δήμου κατά την τελευταία δεκαετία, παρουσιάζοντας τα βελτιωτικά έργα, αλλά και τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία κατάφερε να κερδίσει ο δήμος.

«Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης της πόλης σταθερά επιδιώξαμε και πετύχαμε την περαιτέρω ενδυνάμωση του πολυδιάστατου χαρακτήρα της οικονομίας της – τουρισμός, διεθνείς επιχειρήσεις, οικοδομική ανάπτυξη, λιμάνι, τριτοβάθμια εκπαίδευση – ενώ αφήνονται ως παρακαταθήκη οι τεράστιες προοπτικές στις μεγάλες διαθέσιμες εκτάσεις στα δυτικά της πόλης, στην περιοχή μεταξύ Μαρίνας και Νέου Λιμανιού όπως και στις περιοχές δυτικά του κάθετου δρόμου και βόρεια του Νέου Λιμανιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ως παρακαταθήκη ακόμη είναι οι εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις των €22 εκ. από το ΕΤΠΑ και των άλλων €4 εκ. από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα» ανέφερε παράλληλα ο κ Χρίστου.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ονομαστικά τους επικεφαλής των ομάδων του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και τις ευχαριστίες του προς τον –προερχόμενο από τον ΔΗΣΥ- αντιδήμαρχο Σάββας Στούππα, ο οποίος άλλωστε τον στήριξε κατά την προεκλογική περίοδο.

Ευχαριστώντας τους υπαλλήλους του δήμου και την οικογένειά του, δεν παρέλειψε να νουθετήσει τους συνεργάτες του στον δήμο να παραμείνουν ενωμένοι, κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Μην αφήσετε να εμφιλοχωρήσει η διχόνοια και η αντιδικία. Μείνετε συσπειρωμένοι γύρω από τις συντεχνίες σας και γύρω από τον Δήμο. Προστατεύσετε τα εργατικά σας κεκτημένα όχι με περιχαράκωση, αλλά με ανάπτυξη της παραγωγικότητας, με βελτίωση της οργάνωσης και του καταμερισμού εργασίας, με μεγιστοποίηση της ανταπόδοσης προς την πόλη και τους δημότες» ανέφερε ο κ. Χρίστου. Ο κ. Χρίστου έκλεισε ευχόμενος κάθε επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση