ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυπριανού: Τουριστική και εμπορική η ανάπτυξη στο λιμάνι Λάρνακας

Προς την ορθή κατεύθυνση η μελέτη τονίζει το ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Προς την ορθή κατεύθυνση θεωρεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ότι κινείται η μελέτη που ετοίμασε το Υπουργείο Μεταφορών για την ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας.

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, υπό τον κ. Κυπριανού, ενημερώθηκε την Τρίτη από τον Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη για τη μελέτη, η οποία σύντομα αποστέλλεται στα κόμματα.

Ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση είπε ότι πάγια θέση του κόμματός του ήταν να υπάρξει συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για συναντίληψη αναφορικά με το συνολικό σχεδιασμό του λιμανιού και τώρα, πρόσθεσε, κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι η κύρια ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας θα είναι τουριστική και εμπορική.

Αυτή η φιλοσοφία, συνέχισε, είναι προς την ορθή κατεύθυνση, θα γίνει δημόσια διαβούλευση, το κόμμα του θα μελετήσει το σχεδιασμό και θα δώσει τις απόψεις του και είναι έτοιμο να συμβάλει θετικά.

Για το θέμα της δέσμευσης του κονδυλίου πρόσφατα από τη Βουλή, είπε ότι πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος για αποδέσμευση του κονδυλιού στον προϋπολογισμό.

Ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης δήλωσε ότι υπάρχει συναντίληψη για τον τελικό στόχο που είναι να προχωρήσει το έργο το οποίο χρειάζεται η Λάρνακα. Ανέφερε πως η μελέτη βρίσκεται ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και σύντομα θα σταλεί και στα κόμματα για τα δικά τους σχόλια. Θέλουμε, είπε, να ακούσουμε τις απόψεις των κομμάτων και της τοπικής κοινωνίας για να επιτευχθεί συναίνεση.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα του να παρουσιάσει τη μελέτη και στη Βουλή αν του ζητηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση