ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βίλιερς: Σε κρίσιμο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Μηνύματα ελπίδας στέλνει η Βίλιερς για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης του Κυπριακού

ΚΥΠΕ

Την πρώτη εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας στο βρετανικό κοινοβούλιο διοργάνωσε η οργάνωση «Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου» με τη βουλευτή βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς στο ρόλο της οικοδέσποινας να χαρακτηρίζει "κρίσιμο στάδιο" την παρούσα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Παρόντες στην εκδήλωση της Δευτέρας ήταν επίσης οι Συντηρητικοί βουλευτές σερ Ντέιβντ Άμες, Μπομπ Μπλάκμαν, Ντέιβιντ Μπάροους, Τζέφρι Κλίφτον-Μπράουν, σερ Ρότζερ Γκέιλ, Τζούλιαν Νάιτ, Κρεγκ ΜακΚίνλεϊ, Μαρκ Μίνγκους, Σέριλ Μάρεϊ, Κάρολαϊν Νόουκς, Μάθιου Όφορντ και Μάρτιν Βίκερς.

Από κυπριακής πλευράς το «παρών» έδωσε ο Ύπατος Αρμοστής στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης και πάνω από 50 μέλη της παροικίας. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του φωτογράφου και κινηματογραφιστή Δώρου Παρτασίδη και του δημοτικού συμβούλου του δήμου Enfield Τζέισον Χαραλάμπους, που είναι και Πρόεδρος των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου.

Με ανακοίνωσή της η κα Βίλιερς εξηγεί στους μη Έλληνες παραλήπτες της το έθιμο της βασιλόπιτας. Σημειώνει δε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε σε μία κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο, καθώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί συναντώνται στη Γενεύη.

Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας σε πρόσφατη ερώτηση της Τερέζα Βίλιερς στη Βουλή των Κοινοτήτων η Πρωθυπουργός Μέι είχε τονίσει ότι υποστηρίζει με ενθουσιασμό τις συνομιλίες λύσης του Κυπριακού.

«Ήταν τιμή να φιλοξενήσω την πρώτη τελετή κοπής βασιλόπιτας που έχει γίνει στο κοινοβούλιο», δήλωσε η κα Βίλιερς και πρόσθεσε: «Ήταν σπουδαίο που μπόρεσα να καλωσορίσω τόσους πολλούς συναδέλφους στην εκδήλωση, επιτρέποντάς μας να δείξουμε την υποστήριξή μας για την κυπριακή κοινότητα σε μια τόσο σημαντική στιγμή.

"Θα ήθελα να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον κ. Ακιντζί καθώς συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους στη Γενεύη. Έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο στάδιο και ελπίζω να έχουν την πληρέστερη δυνατή υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα και από τους Κύπριους στις προσπάθειές τους να επιτύχουν μία λύση για να επανενωθεί η Κύπρος μετά από τόσα πολλά χρόνια διαίρεσης».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση