ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρέμβαση Πρ. Παυλόπουλου για το Κυπριακό

«Την υπεράσπιση της πατρίδας δεν πρόκειται να την επηρεάσει οποιαδήποτε κρίση»

Kathimerini.gr

Όσο και εάν είναι δύσκολοι οι καιροί, όπως, η σημερινή δύσκολη συγκυρία, έχουμε αποδείξει διαχρονικά ως Έλληνες ότι την υπεράσπιση της πατρίδας, της ιστορίας μας, την υπεράσπιση των εθνικών ζητημάτων και εθνικών δικαίων δεν πρόκειται να την επηρεάσει κατ' ελάχιστο οποιαδήποτε κρίση, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας το πρωί σε σπουδαστές της σχολής Εθνικής Άμυνας για «τα εθνικά θέματα στη βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Επιπλέον, κατέστησε σαφές και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη, ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού εάν δεν υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στο σύνολο του κυπριακού εδάφους. Προς τούτο, μάλιστα, επικαλέστηκε την περίπτωση της ενοποίησης των δύο Γερμανιών, προϋπόθεσεις για την οποία αποτέλεσαν η πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη τη Γερμανία και η αποχώρηση και του τελευταίου Σοβιετικού στρατιώτη.

Την ομιλία του κ. Παυλόπουλου παρακολούθησαν επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X