ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλληλεγγύη: Τούρκικο ΒΕΤΟ οδήγησε στην απουσία Κασουλίδη

«Ψευδολογούν οι διαπραγματεύσεις για τη Γενεύη»

ΚΥΠΕ

Η πρόταση Κοτζιά που όπως ελέχθη έγινε σε συνεννόηση με την Κυπριακή κυβέρνηση για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνοκρατών, αποσκοπούσε στο να συγκαλύψει το γεγονός ότι η Τουρκία δεν απεδέχθη την παρουσία του κυρίου Κασουλίδη στην διάσκεψη, ως Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίαςαναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Συγκεκριμένα, τονίσε, την στάση της Τουρκίας περί βέτο, όπου δεν δέχθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Κυπριακή Δημοκρατία, γι αυτό και αποφάσισαν να βρουν την φόρμουλα με τις «τρεις εγγυήτριες δυνάμεις», οι οποίες θα συζητήσουν σε τεχνοκρατικό επίπεδο και μετά να προσκαλέσουν τις δύο κοινότητες. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι απούσα.

Η ανακοίνωση στέλνει μήνυμα στον κ. Χριστοδουλίδη «να μην ψεύδεται άλλο, το μυστικό μολοήθηκε. Οδηγούμαστε σε πενταμερής Τεχνοκρατών και ακυρώνεται η τετραμερής Αναστασιάδη. Πάει και η ΚΔ.

Άλλωστε, στην δήλωση του ΟΗΕ για τη λήξη αυτής της Διάσκεψης δεν αναφέρεται πουθενά ούτε στην Κυπριακή Δημοκρατία ούτε στον Πρόεδρο της.Υπάρχουν μόνο δυο ισότιμοι εξοχότατοι».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση