ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέρα δεύτερη για ασφάλεια και εγγυήσεις στο Μοντ Πελερέν

Στο Μοντ Πελερέν έχει μεταβεί ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Τουγρούλ Τουρκές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για δεύτερα μέρα συνεχίζεται στην Ελβετία η συζήτηση σε επίπεδο τεχνοκρατών για θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Στόχος, η ετοιμασία κειμένου εργασίας που θα επιτρέψει τη συνέχεια της Διάσκεψης, με θετικές προοπτικές για κατάληξη, σε πολιτικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η ομάδα των τεχνοκρατών δεν θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον της διαδικασίας ή την ουσία της συζήτησης, καθώς «αυτά θα γίνουν σε πολιτικό επίπεδο».

Είπε επίσης ότι πριν την έναρξη των χθεσινών εργασιών, προηγήθηκαν διμερείς συναντήσεις της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη βρετανική και την ελλαδική αντιπροσωπεία.

Στο Μοντ Πελερέν ο Τουρκές

Εξέλιξη που δημιουργεί ερωτηματικά αποτελεί η μετάβαση του Τούρκου αντιπροέδρου Τουγρούλ Τουρκές χθες βράδυ στη Γενεύη και από εκεί στο Μοντ Πελερέν με σκοπό την ενημέρωση του σχετικά με τις δραστηριότητες της ομάδας εργασίας των τεχνοκρατών.

Η τελευταία δήλωση Τουρκές για το Κυπριακό ήταν στις 12 Ιανουαρίου μετά το τέλος της Διάσκεψης της Γενύης και είχε αναφέρει ότι η Τουρκία κάνει αποφασιστικά βήματα για τη λύση του Κυπριακού. «Περιμένουμε να γίνει κάτι καλό και μόλις γίνει παίρνουμε τη βαλίτσα μας και πάμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Ε/κ πηγές η τουρκική και η τ/κ αποστολή μετέβησαν στη Γενευη για να συναντηθούν με τον κ. Τουρκες. Το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι μετέβη πάντως στη Γενευη για ενημέρωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση