ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις 23 Ιανουαρίου ο Έιντε ενημερώνει το Σ. Ασφαλείας για το Κυπριακό

Κανείς δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το θέμα της ασφάλειας στο Μοντ Πελεράν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κανείς δεν ανοίγει τα χαρτιά του και είναι προφανές ότι μόνο σε ανώτατο επίπεδο θα διαφανεί αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ασφάλειας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη πηγή για τις συζητήσεις της ομάδας εργασίας σε επίπεδο τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν, που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, γίνεται μια προσπάθεια προετοιμασίας, με εντοπισμό των ζητημάτων που πρέπει να συζητηθούν.

Πηγή της ε/κ πλευράς ανέφερε εξάλλου πως από τις μέχρι στιγμής συζητήσεις της ομάδας εργασίας δεν προκύπτει κάτι καινούργιο πέραν των όσων δημόσια κατά καιρούς έχουν αναφερθεί.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως τα ερωτήματα που διατυπώνονται στο πλαίσιο της συζήτησης επικεντρώνονται στο θέμα της ασφάλειας, γενικότερα, και στα διάφορα επίπεδά της (εσωτερική, εξωτερική, ασφάλεια εφαρμογής της λύσης).

Πηγή των ΗΕ ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως από σήμερα οι συζητήσεις γίνονται με τη συμμετοχή και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος μετέβη στο ελβετικό θέρετρο από το Νταβός όπου βρισκόταν για την ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Κατά τις χθεσινές συζητήσεις στο Μοντ Πελεράν παρούσα ήταν η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως ο κ. Έιντε θα μεταβεί από την Ελβετία στη Νέα Υόρκη, όπου στις 23 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ανέφερε τέλος πως επί του παρόντος δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην Κύπρο, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση