ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΕ: Ολοκλήρωση εργασιών στο Μοντ Πελερεν - Σε καλό κλίμα η συνεργασία

Δεν υπάρχει κατάληξη ή αδιέξοδο λένε Ελληνοκυπριακές πηγές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των τεχνικρατικων ομάδων στο Μοντ Πελερεν σημερα αντί αύριο όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση απο τα ΗΕ οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα όπου ανταλλαγησαν ερωτήματα ως συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο, που έλαβε χώρα στη Γενευη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως τα αποτελέσματα των εργασιών των τεχνοκρατών δεν θα γίνουν γνωστό καθώς η σύνοδος συνεχίζεται. Ως προς τούτο αρμόδιες πηγές λένε πως ως συνέχεια υπονοείται αυτο που θα ακολουθήσει είτε σε πολιτικό είτε σε τεχνοκρατικό επίπεδο, κάτι που δεν εχει αποφασίσει ακόμη.

Σύμφωνα με ε/κ πηγές θα ενημερώσει η κάθε ομάδα τους πολιτικούς της προϊστάμενους και θα ληφθούν αποφάσεις. Τελείωσαν σήμερα, αντί αύριο στις 12, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει το οτιδήποτε πόσο μάλλον αδιέξοδο στη διαδικασία. Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα γίνει ξεχωριστά και έπειτα αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος θα παρθούν οι αποφάσεις για διάσκεψη. 

«Η ομάδα εργασίας, που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης υψηλού επιπέδου στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία τους την εργασία της, με βάση τους όρους εντολής που της είχαν ανατεθεί από τη Διάσκεψη, και συγκεκριμένα τον προσδιορισμό συγκεκριμένων ερωτημάτων σε σχέση με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και των μέσων που χρειάζονται για αντιμετώπισή τους», δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X