ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προετοιμάζουν την συνάντηση των ηγετών οι διαπραγματευτές

Καθόρισαν μεθοδολογία και πρόγραμμα των συνομιλιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι διαπραγματευτές της ε/κ και της τ/κ πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί προετοίμασαν τη Δευτέρα τη συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για καθορισμό της μεθοδολογίας και του προγράμματος των συνομιλιών, χωρίς να εισέλθουν στην ουσία των θεμάτων.

Μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πει πως αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντησή τους την 1η Φεβρουαρίου “για να καθοριστεί η παραπέρα διαδικασία και μεθοδολογία των διαπραγματεύσεων.”

Είπε ακόμη πως αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος στην Κύπρο, εφ` όλης της ύλης, “έτσι ώστε να σμικρυνθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν ή αν είναι δυνατόν να υπάρξει κατάληξη στα πλείστα όσα των θεμάτων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, στο μεταξύ συνάντηση, την Τρίτη το πρωί με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε. Στη συνέχεια ο κ. `Ειντε θα έχει συνάντηση στα κατεχόμενα με τον κ. Ακιντζί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση