ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναλαμβάνει το ΑΚΕΛ και όχι ο Χρίστου την επανακαταμέτρηση σε Λεμεσό

Η μικρή διαφορά ψήφων και τα πολλά άκυρα συνέβαλαν στην τελική απόφαση του ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την απόφαση να προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση ψήφων πήρε τελικά το ΑΚΕΛ. Όπως είχε επισημάνει η «Κ» λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, το κόμμα της Αριστεράς επέλεξε να προχωρήσει στην επανακαταμέτρηση ψήφων στον Δήμο Λεμεσού.

Η πολύ μικρή διαφορά των εννέα ψήφων μεταξύ του Νίκου Νικολαϊδη και του Ανδρέα Χρίστου το βράδυ της Κυριακής όπως και ο μεγάλος –κατά το ΑΚΕΛ- αριθμός των 434 άκυρων ψηφοδελτίων,συνέβαλε στην απόφαση του κόμματος. Το ζήτημα είναι αν ο ίδιος ο Ανδρέας Χρίστου θέλει να μπει τελικώς σ’ αυτή τη διαδικασία. Στην Εζεκία Παπαϊωάννου ξεκαθαρίζουν πάντως ότι αυτό είναι ζήτημα καθαρά του ΑΚΕΛ και ως κόμμα ζητούν την επανακαταμέτρηση.

Η αίτηση ενώπιον του Εκλογοδικείου αναμένεται να κατατεθεί εντός της βδομάδας. Κομματικές πηγές αναφέρουν πως η απόφαση συζητείται πολύ σοβαρά στο κόμμα, εξαιτίας της μικρής διαφοράς ψήφων αλλά και του μεγάλου σύμφωνα με το ΑΚΕΛ αριθμού άκυρων ψηφοδελτίων. Σημειώνουν δε πως η ίδια σκέψη είχε γίνει και το 1993 με την εκλογή του Γλαύκου Κληρίδη χωρίς ωστόσο να υλοποιηθεί.

Πάντως όταν η «Κ» είχε ρωτήσει για το ζήτημα τον Γενικό Έφορο Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου ο ίδιος επεσήμανε πως ο αριθμός των άκυρων ψηφοδελτίων, δεν θεωρείται μεγάλος σημειώνοντας πως συνήθως ενστάσεις σε ο,τι αφορά τα άκυρα ψηφοδέλτια γίνονται στα εκλογικά κέντρα. Αν το εκλογοδικείο θεωρήσει ότι υπάρχει υπόθεση για ανάγκη επανακαταμέτρησης, τότε η απόφαση αναμένεται να παρθεί εντός δύο μηνών.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση